TAİ'nin üzerindeki drone ateşe rağmen kaçtı

Gece saatlerinde yerleşke üstünde uçan bir drone tespit edildi.Derhal teyakkuza geçen güvenlik güçleri TAI üzerinde fotoğraf ve film çeken drone'u düşürmek için havaya ateş açtı. Ancak başarılı olunamadı, drone kaçtı...

Haber Giriş : 08 Aralık 2017 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TAİ'nin üzerindeki drone ateşe rağmen kaçtı

Yeniçağ Gazetesinden Ahmet Takan'ın iddiasına göre Olay, 1 Aralık Cuma gecesi Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş (TAI) tesislerimizin Ankara yerleşkesi üzerinde meydana geldi. Gece saatlerinde yerleşke üstünde uçan bir drone tespit edildi. Derhal teyakkuza geçen güvenlik güçleri TAI üzerinde fotoğraf ve film çeken drone'u düşürmek için havaya ateş açtı. Ancak başarılı olunamadı, drone kaçtı... Güvenlik ve istihbarat birimleri, hava aracının kuvvetle muhtemel PKK'ya ait olduğundan şüphe ediyor ve operasyonlar devam ediyor. Bu olayın ardından silah sanayiinde faaliyet gösteren tüm kurumlarda güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı.

Terör örgütlerinin içinde bulunduğu panik ortamını anlayabilmek için sadece Kasım ayı verilerine bakmak yeterli. Asker ve polisimiz, hainlere karşı geçtiğimiz ay içinde toplam 5 bin 943 operasyon düzenledi. Bin 106 PKK terör örgütü şüphelisi, 634 IŞİD terör örgütü şüphelisi, 2 bin 589 FETÖ şüphelisi gözaltına alındı. 128'i yurt içinde ölü, 169'u yurt dışında ölü, 22'si sağ olmak üzere; 340 PKK terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. 21 hava harekatı düzenlendi. 205 adet çeşitli çapta silah, 47 bin 822 adet muhtelif mühimmat, 6 bin 898 kg. patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan madde ele geçirildi. 111 EYP imha edildi, 137 el bombası ele geçirildi, 232 sığınak imha edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber