Öğretmen yardımlaşma sandığı istemiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) hakkında yeterince bilgiye sahip olmadıklarını belirtirken, sandığın kapatılması gerektiğini dile getirdi. Öğretmenler, kapatılması halinde İlksan'ın yerine kurulması düşünülen MEBSAN projesine de karşı.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Ankara, Adana, Artvin, Bursa, Kahramanmaraş, Burdur, Isparta, Mersin, Trabzon ve Balıkesir'de toplam 1507 öğretmen üzerinde İlksan'a ilişkin yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Buna göre, öğretmenler üyesi oldukları Sandık hakkında yeterli bilgiye sahip değil, Sandığa zorunlu üye yapılmaya tepkili ve hizmet alamamaktan şikayetçi.

Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 93'ü İlksan'ın yönetiminde 4 bakanlık bürokratı, 3 de öğretmenden olmasını da karşı çıkarken, Sandığın denetiminin öğretmenler tarafından yapılması istendi.

İLKSAN kapatılsın, mebsan da kurulmasın

Üye aidatlarını da yüksek bulan öğretmenler, İlksan'ın kapatılmasını istedi. Öğretmenlerin yüzde 61'i ?İlksan kapatılsın? derken, yüzde 31'i düzenleme yapılmasını istedi. İlksan'ın kapatılması durumunda mal varlığının öğretmenlere verilmesi gerektiği belirtildi.

Öğretmenler İlksan'ın kapatılma kararının alınması durumunda yeni bir Sandık kurulmamasını da istedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçmiş dönemde gündeme getirdiği MEBSAN adlı yeni yardımlaşma sandığına öğretmenlerin yüzde 69'u karşı çıkarken, yeni sandığa sadece yüzde 12 oranında destek verildi. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 19'u ise herhangi bir görüş açıklamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber