İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Akademisyenlerden Kudüs'e çıkarma

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Aralık 2017 23:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Akademisyenlerden Kudüs'e çıkarma

ABD yönetimi, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının ardından, akademisyenler harekete geçti.

Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi II'nin (INCSOS 2018), Gazi Üniversitesi, Turkish Studies Dergisi ve El-Kudüs Üniversitesi işbirliği içinde KUDÜS'te gerçekleştirilecektir. Prof. Dr. İbrahim USLAN himayelerinde gerçekleşen sempozyumun organizasyonunu, yine Gazi Üniversitesi öğretim üyesi ve Turkish Studies dergisi sahibi Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM tarafından yapılmaktadır. Prof. Dr. İbrahim USLAN, KUDÜS için tarihten edebiyata, sanat tarihinden siyaset bilimine, ekonomiden gazeteciliğe, arkeolojiden felsefeye kadar sosyal bilimlerin her alanına kaynaklık eden şehirlerden biri olduğunu düşünmektedir. Çalışma alanlarımız dışında hemen hemen her gün bir şekilde ismini duyarak büyüdüğümüz ve toplumsal hafızamızda derin izler bırakan KUDÜS'ü her sosyal bilimcinin muhakkak görmesi gerektiği kanaatini taşımaktadır.

Kudüs üç ilahi din için de önemli bir mekandır. Sosyal bilimlerin her alanında çalışan akademisyenler için mutlaka görülmesi gereken bir şehirdir/tarihtir/yaşamdır. Ayrıca kültürel ve tarihi hafızamızda çok önemli yeri olan bir şehirdir. Bu yüzden düzenleme komitesi 23-25 Mart 2018 tarihleri arasında Kudüs'te yapılacak olan Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (INCSOS 2018-Kudüs) bütün bilim insanlarını davet etmektedir.

Bu davetle, son teorik ve uygulamalı çalışmaları paylaşmak için Sosyal Bilimler alanındaki araştırmacı ve akademisyenlerin bir araya getirilmesi amaçlanmaktadır. Bununla birlikte, bilim insanlarını Kudüs'ün tarihi, kültürel ve dini yerlerini görmek suretiyle kendi alanlarına ilişkin yeni bir vizyona davet ediyoruz. Kongre aynı anda eşgüdümlü sempozyumlar şeklinde yapılacaktır.

Ayrıntılı bilgi ve her türlü işlem için www.incsos.org a bakabilirsiniz.

Toplulumuzun ve İslam dünyasının her zaman hassas bir noktası olan Kudüs'ün son zamanlarda toplumsal hafızada çok daha ön plana çıktığını görür ve yaşarken, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim USLAN'ın, "biz de bilimsel olarak akademisyenlerle KUDÜS'teyiz" mesajı içimize su serpen, akademik topluluğun ilgisini KUDÜS'e yönlendiren önemli bir faaliyettir.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanları

Prof. Dr. İbrahim USLAN - Gazi Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM - Turkish Studies Dergisi Sahibi ve Editörü

Prof. Dr. Prof. Dr. Imad Abu KISHEK - Al Quds Üniversitesi Rektörü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber