Rusya menşeli Antivirüs yazılımlarını kullanmayın!

Devlet daireleri, ulusal güvenlikle ilgili endişeler nedeniyle Rusya merkezli teknoloji firmalarının yaptığı anti-virüs yazılımları konusunda uyarıldı.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 09 Aralık 2017 23:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Rusya menşeli Antivirüs yazılımlarını kullanmayın!

İngiliz devlet kurumlarından Ulusal Siber Güvenlik merkezi (NCSC) başkanı Ciaran Martin, hükümet birimlerine yazdığı mektupta Kremlin'in siber casusluk faaliyetlerine karşı uyarıda bulundu. Rusya Federasyonu'nun İngiltere hükümetini ve İngiltere'nin kritik ulusal altyapı sistemlerini hedeflediği düşünülüyor.

Ayrıca NCSC başkanı Ciaran Martin, Beyaz Saray'daki üst düzey yetkililere İngiltere İç İstihbarat Servisi (MI5) 'nin onayladığı bir mektup gönderdi. Martin, mektupta Rusya'yı "oldukça yetenekli bir siber tehdit aktörü" olarak nitelendirdi. Rusya, 2016 ABD seçimlerinde karışmakla suçlanıyor, milletvekilleri Moskova'nın İngiltere seçimlerine ve Brexit referandumuna müdahale ettiğini ortaya attı. Rus korsanlarının geçtiğimiz yıl İngiltere'nin enerji ağı, telekomünikasyon ve medyayı hedeflediği konusunda bir iddia daha ortaya atıldı. Bazı çevreler ise İngiltere ve ABD'deki Rus siber saldırıların çoğunun Kremlin destekli olmadığını savunuyorlar. Bu saldırıların daha çok siber suç çeteleri kaynaklı olduğu düşünülüyor.

Daha önce tüm dünyada en çok kullanılan anti-virüs yazılımlarından biri olan Kaspersky Lab'in Kremlin ile işbirliği içerisinde olduğu gündeme gelmişti. NCSC, bir kez daha devlet dairelerinde kullanılan virüs koruma yazılımlarının sağlayıcıları konusunda riskli seçimler yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

NCSC, Rusya merkezli bir şirketin tercih edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber