İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İnternet kullanımı daha hızlı büyüyor

PricewaterhouseCoopers'ın raporuna göre Türkiye'de eğlence ve medya sektörü genel ortalamanın üzerinde büyüme gösterirken, büyüklüğün 2017'nin sonunda 11,7 milyar dolara erişeceği düşünülüyor.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 10 Aralık 2017 22:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İnternet kullanımı daha hızlı büyüyor

Danışmanlık şirketi PricewaterhouseCoopers'ın (PwC) 18. kez hazırladığı Küresel Eğlence ve Medya Sektörüne Bakış 2017 -2021 Raporuna göre, Türkiye'de eğlence ve medya sektörü genel ortalamanın üzerinde büyüme gösterirken, özellikle internet kullanımına ilişkin alanlarda büyüme daha hızlı...

Rapora göre, şirketlerin ilgi çekici içerikle dağıtımın kapsamını ve derinliğini birleştirmesi, bunları içeriğin kolayca anlaşıldığı kaliteli kullanıcı deneyimiyle buluşturması gerekiyor.

Gelişmelere ışık tutan raporda, dünya genelindeki en hızlı büyümenin yıllık ortalama yüzde 20,7 ile müzik yayını, yüzde 11,6 ile internet videolarında yaşanacağı; Türkiye'de ise önümüzdeki 5 yılda ortalama yüzde 6'lık büyümeyle, 2021 yılında sektör büyüklüğünün 14,8 milyar dolar olacağı belirtiliyor.

Türkiye'de 2016 yılında 10,8 milyar dolar büyüklüğe ulaşan eğlence ve medya sektörünün, 2017'nin sonunda 11,7 milyar dolara erişeceğini belirten PwC Türkiye Eğlence ve Medya Sektörü Lideri Murat Çolakoğlu, raporun Türkiye sonuçları hakkında şunları söyledi: "Türkiye'de eğlence ve medya sektörü genel ortalamanın üzerinde büyüme gösterirken, özellikle internet kullanımına ilişkin alanlarda büyümenin daha hızlı olduğunu görüyoruz.

En yüksek büyüme, henüz sınırlı bir piyasası olan video oyunlarında ve yüzde 20'nin üzerindeki bir oranla gerçekleşecek. Bununla birlikte önümüzdeki 5 yılda, internet videolarında yüzde 14, internet erişiminde yüzde 10'a yaklaşan büyümenin devam edeceğini görüyoruz. Aynı şekilde internet reklamlarında da yıllık yüzde 9,5 oranında büyüme öngörülüyor. Bu gelişmeler sektörün kendisini etkilediği gibi çevrimiçi perakendecilik, güvenli ödeme sistemleri gibi alanların da büyümesine etkide bulunuyor. "

Murat Çolakoğlu, raporun küresel sonuçlarına ilişkin olarak, "Teknolojinin getirdiği kullanıcı davranışları ve iş modellerindeki çok sayıda değişim; tüketicilerin istediği deneyim ile ödeme şekli, yaratılan içerik ve dağıtım şekli arasındaki boşluğu beraberinde getirdi. Doğru kullanıcı deneyimi aradaki bu boşluğu kapatırken, sektörün bunu sağlamak için takip etmesi gereken iki strateji var: Öncelikle ortak tutkuları, değerleri ve ilgi alanlarını paylaşan etkin ve yüksek değerli hayran gruplarının desteklediği işletmeler ve markalar oluşturun. Daha sonra yeni yöntemlerle kullanıcıları mutlu etmek ve daha kaliteli kullanıcı deneyimi sağlamak için gelişmekte olan teknolojilerden yararlanın." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber