İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Cumhurbaşkanımızı misafir etmekten şeref duyduk'

Sivas'ta yaşayan üçüzler Recep, Tayyip ve Erdoğan Çakmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 17 yıl aradan sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2017 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Cumhurbaşkanımızı misafir etmekten şeref duyduk'

Sivaslı üçüzler Recep, Tayyip ve Erdoğan Çakmak, ismini aldıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 17 yıl aradan sonra hayatlarını sürdürdükleri kentte bir araya gelmenin gururunu yaşadı.

Çeşitli açılışlar ve temaslar için Sivas'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan 1999'da dünyaya gelen ve ailelerinin kendisine duyduğu sevgi dolayısıyla "Berhan Recep", "Ensar Tayyip" ve "Berat Erdoğan" isimlerini verdiği üçüzlerin evine misafir oldu.

Ziyaretin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan üçüzlerden Recep Çakmak, Cumhurbaşkanını çok seven ve geçen yıl kalp krizinden yitirdikleri babası tarafından isimlerinin konulduğunu belirterek, "2000 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmüştük. Bugün de Sivas'ta kongremiz vardı. Orada görüştük, konuştuk, evimize davet ettik. Sağ olsun bizi kırmadı, evimizi şereflendirdi. Burada da hoş bir sohbet gerçekleştirdik. O zamandan bize verdiği oyuncaklar vardı, hala saklıyoruz. Fotoğraflar vardı, onlar hakkında konuştuk." ifadesini kullandı.

Üçüzlerden Tayyip Çakmak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı evlerinde misafir etmenin büyük bir şeref ve onur olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk başta kendilerini tanımadığını aktaran Tayyip Çakmak, eski fotoğraflarını göstermeleri üzerine Erdoğan'ın kardeşlerini ve kendisini hatırladığını anlattı.

Üçüzlerden Erdoğan Çakmak da bir yaşında Sivas'tan İstanbul'a giderek gördükleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları o ziyareti küçük oldukları için hatırlamadıklarını dile getirerek, "O zaman çektirdiğimiz fotoğraflarda 1 yaşındaydık. Şu anda 18 yaşındayız. Aradan 17 yıl geçmiş. Tabii doğal olarak bizi tanımadı. Resimlerimizi gösterdik. Buraya evimize geldiğinde daha önce bize verdiği oyuncaklarımızı gösterdik. Sohbet ettik, konuştuk." dedi.

Üçüzlerin annesi Berrin Çakmak ise kaybettiği eşiyle Erdoğan'ı çok sevdikleri için çocuklarına ismini verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tekrar Sivas'ta görüşmenin nasip olduğunu aktaran Çakmak, "Eve geldiğinde ilk oyuncakları gördü. Gerçekten çok sevindi, 'oyuncakları sakladıkları için sevindim' dedi. Bugün dünya liderini evimde ağırlamaktan onur duydum. Kendisine çok hayranız, çocuklarım da ben de. Evimizi ziyaret ettiği için kendisine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber