FETÖ'ye karşı yeni okullar kurulacak

FETÖ'nün Senegal'de kapatılan 12 okulundan üçünün Maarif Vakfı'na devredildiğini aktaran Ulaştırma Bakanı Arslan, "Kalanlar için de çalışmalar sürüyor. Yeni okullar da açılacak" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Aralık 2017 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'ye karşı yeni okullar kurulacak

BETÜL ALAKENT

Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı yürüttüğü mücadelede en hızlı destek veren ülkelerden biri olan Senegal'de örgüte karşı bir darbe daha geldi. Yaklaşık 3 bin öğrencisi bulunan 12 okulu kapatan Senegal hükümeti, okulları bir bir Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) devrediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, devredilen üç okulun geçtiğimiz perşembe günü eğitimöğretim faaliyetine başladığını söyledi. Bakan Arslan, "Birinci dönemin sonuna yaklaştık. Bu nedenle biraz öğrenci sayısı az ancak ocak ayı itibariyle yani ikinci dönem daha fazla öğrencisi olacak" dedi. Kapatılan 9 okulun mahkeme sürecinin sürdüğünü aktaran Bakan Arslan, TMV'nin süreci çok iyi takip ettiğini ayrıca yeni okul açmak için de çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

YETİMLERE MERKEZ AÇILACAK

Ulaştırma Bakanı Arslan, "Maarif Vakfı burada kabul görmüş bir kurum. Senegal Batı Afrika'da birçok ülkenin üssü halinde. Dolayısıyla Senagal'deki işbirliği tüm bölgeye yayılabilir" diye konuştu. Ülkede TİKA, Türkiye Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumların çok aktif çalıştığının altını çizen Arslan, "Olağanüstü gayretle çalışıyorlar. TİKA'nın burada çok sosyal faaliyetleri var. Aşılama, yetimlere merkez açılması gibi... Yetimlere açılacak merkez ülkede ilk olacak" ifadelerini kullandı.

ÜLKEYİ TERK EDİYORLAR

İki ülke liderinin ilişkilerinin çok iyi olduğuna dikkat çeken Bakan Arslan, şunları anlattı: "Senegal'de Türkiye'ye karşı büyük sempati var. Üst düzey iki lider arasındaki ilişki, ülkede FETÖ'ye karşı duruş getirdi. Birçok FETÖ üyesi burada etkili olamayacaklarını gördü. Bize gelen bilgi ülkeyi terk ettikleri yönünde. Senegal örgüte karşı mücadelemizde bize ciddi destek verdi ve bu desteğinin hep arkasında durdu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber