İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Canpolat: Veremeyeceğimiz hesabımız yok

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat: Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Her türlü hesabı vermeye hazırız. Eğer varsa bir belediyemizde bir olumsuzluk, yolsuzluk biz gereğini yaparız. Yapmaya hazır olan bir partiyiz. Bu konuda asla taviz vermeyiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2017 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Canpolat: Veremeyeceğimiz hesabımız yok

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, "Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Her türlü hesabı vermeye hazırız. Eğer varsa bir belediyemizde bir olumsuzluk, yolsuzluk biz gereğini yaparız. Yapmaya hazır olan bir partiyiz. Bu konuda asla taviz vermeyiz." dedi.

Canpolat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki yerleşkesinde CHP Meclis Grubunda düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı soruşturmaların CHP'li belediyelerin başarısını gölgeleme amaçlı olduğunu ileri sürdü.

Referandum sürecinde CHP'li belediyelerin olduğu ilçelerde "hayır" oylarının yüksek olmasının, İstanbul genelinde ise yaklaşık 5 milyon "hayır" oyunun çıkmasının, AK Parti tarafından sindirilmediğini ve bunun bedelinin de CHP'li belediye başkanlarına çıkarılmak istendiğini savunan Canpolat, "Biz CHP'li belediyelerin idari yönden soruşturulmasına asla karşı değiliz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk kuralları içerisinde yapılacak soruşturmalara biz asla 'hayır' demeyiz." diye konuştu.

CHP'li belediye başkanlarının görev yaptığı yerlerde halkla bütünleşme yaşandığını ifade eden Canpolat şöyle devam etti:

"Bu başarıyı nasıl etkisiz hale getirebiliriz?' çalışması içine yoğun bir şekilde girmeye başladılar. Bunun ilkini, iki gün önce Ataşehir Belediyemizde uyguladılar. Ataşehir Belediyemizde, Belediye Başkanımız bahsettikleri 6 gerekçenin 4'ünde berat etmiş, 2'sinde soruşturmaya İçişleri Bakanlığı kendisi izin vermemiş. Her seferinde müfettişlerin raporları hazırlanmış, bütün bunlara rağmen hangi belgeyi istediniz de Belediye Başkanımız size o belgeyi vermedi? Hangi müfettişi gönderdiniz, çalışmasına engel olundu?"

Canpolat, sadece Ataşehir Belediyesi'nde değil, CHP'nin İstanbul'daki 14 belediyesinin hepsinde her gün müfettişlerle karşı karşıya olduklarını ileri sürerek, "Daha dün Kartal Belediyemizde 23 müfettiş vardı. Her gün bir belediyemiz onlarca müfettişle karşı karşıya. Belediyede çalışanlardan fazla müfettişle karşı karşıya olduğumuz bir dönem yaşıyoruz.

Boşuna uğraşmaya çalışmayınız. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Biz her türlü hesabı vermeye hazırız. Eğer varsa bir belediyemizde bir olumsuzluk, yolsuzluk biz gereğini yaparız. Yapmaya hazır olan bir partiyiz. Bu konuda asla taviz vermeyiz." ifadelerini kullandı.

AK Partili belediyelerin uygulamaları hakkında herhangi bir soruşturma açılmadığını öne sürerek eleştirilerde bulunan Canpolat, "Bizi yıldıramazsınız. Bize geri adım attıramazsınız. Sizin yolsuzluklarınıza karşı daha gür sesle mücadele vereceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Açıklamanın ardından CHP Meclis Grubu toplantısı, basına kapalı devam etti.

İçişleri Bakanlığı, İlgezdi'nin, hakkında mülkiye müfettişlerince düzenlenen raporlar ile adli mercilerce yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar sebebiyle Anayasa'nın 127. maddesinin verdiği yetki doğrultusunda 6 Aralık'ta görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini bildirmişti.

Bakanlık, "İmar Kanunu'na, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na, Devlet İhale Kanunu'na aykırı hareketle görevi kötüye kullanma, belediyenin veya kamunun zararına sebebiyet verme, ihaleye fesat karıştırma, haksız mal edinme, kamu görevlilerinin gerçeğe aykırı belge düzenlemesine göz yumulması" fiillerini işlediği gerekçesiyle İlgezdi'nin görevinden uzaklaştırıldığını kaydetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber