FETÖ'cü Öksüz'den sonra PKK destekçilerine de takip

Diplomatik girişimler sonuç verdi, Merkel hükümeti önce FETÖ şimdi de PKK için harekete geçti. Almanya iç istihbarat servisi BfV, Sol Parti'nin Kürt kökenli vekili Akbulut'un, PKK bağlantılarını takibe aldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Aralık 2017 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü Öksüz'den sonra PKK destekçilerine de takip

ŞAKİR AYDIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın teröristlere kucak açmaktan vazgeçmesi yönünde yaptığı uyarıların ardından Berlin harekete geçti. Merkel hükümetinin, darbenin en önemli isimlerinden biri olan firari Adil Öksüz hakkında arama kararı çıkartmasının ardından yeni bir adım daha geldi. Almanya iç istihbarat servisi BfV, terör örgütü PKK ile bağlantılı siyasetçileri incelemeye aldı. Bu kapsamda takibe alınan ilk isim Almanya Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut. 2014'ten itibaren yerel mecliste görev yapan Kürt kökenli Akbulut, 24 Eylül'deki genel seçimlerde Sol Parti'den milletvekili seçildi.

Eylem organizatörü

PKK bağlantıları incelemeye alınan Akbulut, örgütün Almanya'daki önemli destekçilerinden. PKK'nın düzenlediği eylemlerin organizatörleri arasında yer alan Akbulut, Türkiye ve AK Parti karşıtı mitinglerde de etkin rol alıyor. Akbulut, teröristbaşı için özgürlük isteyip, Türkiye ile de ilişkilerin kesilmesi çağrıları yapıyor. Polis, Akbulut'u 2012 Mannheim'de 80 kişinin yaralandığı olaylı mitingden sorumlu tutuyor.

ALMANYA HAİNLERİN YUVASI OLDU

Almanya'yı mesken tutan PKK yandaşları her fırsatta paçavraları alıp sokağa dökülüyor. Ancak en son Düsseldorf'ta terörist başına özgürlük isteyen PKK yandaşları gösteri düzenlemiş, ilk kez Alman polisi müdahalede bulunmuştu.

Kürsüden YPG paçavrası açmıştı

Almanya siyasetçilerin terör örgütüyle bağlantıları büyük bir rahatsızlık yaratmış durumda. Son olarak yine Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen, Alman Parlamentosu'ndaki konuşması sırasında kürsüden terör örgütü YPG'nin flamasını açmıştı. Türkiye bu skandal tavra çok sert tepki göstermişti.

Demirtaş'ın sözcüsü

Akbulut'un Kürtlerle ilgili çalışmaları nedeniyle hedef olduğunu savunan Alman Sol Parti yetkilileri ise iç istihbarat servisinden vekilleriyle ilgili inceleme ve takibin sona erdirilmesini istedi. 2012'deki mitingde Akbulut'un organizatör olmadığını savunan parti yetkilileri; vekillerinin söz konusu mitingde katılımcılar arasında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a tercümanlık yaptığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber