Zaman gazetesi eski muhabiri avukata FETÖ davası

FETÖ'ye müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan Zaman gazetesinde bir dönem muhabir olan daha sonra avukatlık yapan Kadir Kökten hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2017 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zaman gazetesi eski muhabiri avukata FETÖ davası

- Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan Zaman gazetesinde bir dönem muhabir olan daha sonra avukatlık yapan, aynı zaman da ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen Kadir Kökten hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli Kadir Kökten hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Kökten'in örgüte müzahir olduğu gerekçesiyle kayyum atanan ve daha sonra kapatılan Zaman gazetesi ile Aksiyon dergisinde bir dönem muhabirlik yaptığı belirtilerek, buna ilişkin haberlerin görsellerine yer verildi.

İddianamede, şüpheli Kökten'in muhabirlik yaptığı dönemde Ergenekon ve Balyoz davalarını, FETO/PDY'nin amacları dogrultusunda manipule etme eylemlerine katıldığı kaydedildi.

Şüpheli Kökten'in sosyal medyadaki hesapları üzerinden örgute munhasır oldugu bilinen ANAFEN dershanesi ile Kimse Yok mu Dernegini savunan ve dershanelerin kapatılmasını eleştiren çok sayıda paylasımda bulundugu bildirilen iddianamede, Kökten'in ifadelerine yer verildi.

Kökten ifadesinde, 2012 yılında avukatlık stajını, FETÖ'den yargılanan sanık avukat Hasan Günaydın'ın yanında yaptıgını daha sonrasında sırasıyla 2012-2013'te Zaman gazetesi hukuk biriminde, 2013 ile 2015 yılları arasında Aksiyon hukuk burosunda calıstıgını anlattı. Ayrıca 2009 yılında Istanbul Hukuk Fakultesi'nde ogrenciyken staj donemine kadar Zaman gazetesinde adliye muhabirligi yaptığını belirten Kökten, 2015 yılında yaklasık 6 aylık zaman diliminde de örgüte müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan Millet gazetesinde hafta da bir kose yazarlıgı yaptıgını kaydetti.

Şüpheli Kökten ifadesinde, örgütle hiçbir bağının bulunmadığını, örgüt elebaşısı Gülen ile hiç görüşmediği gibi özellikle takip etmedigini, haber sitelerinde ya da televizyonda denk gelirse gordugunu, orgute muzahir Zaman, Sızıntı, Aksiyon gibi yayın organlarında herhangi bir aboneliginin soz konusu olmadıgını iddia etti.

İddianamede, şupheli hakkında yapılan arastırmada, adına kayıtlı telefon numarası ile 11 Ağustos 2014 tarihinden itibaren FETO'nün gizli haberleşme programı olan ByLock'u kullandığının tespit edildiği ve söz konusu programa 347 kez giriş yaptığı belirtildi.

Suphelinin KHK ile kapatılan Feza Gazetecilik isimli iş yerinde SGK kaydının bulundugu ifade edilen iddianamede, şüphelinin kardesi ile eşinin örgüt talimatı sonrasında Bank Asya'daki hesaplarına para yatırdıkları, yine örgüt uyesi oldukları gerekcesiyle gozaltına alınan ve tutuklanan kisilerle irtibat sagladığı anlatıldı.

İddianamede, bu nedenlerle sanığın atılı ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçunu işlediği gerekçesiyle 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber