'İlamsız icra' uyarısı... 7 gün içerisinde itiraz edilmeli

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin: İlamsız icrayı herhangi bir vatandaşa gönderebilirsiniz. İcra takibi gönderilen kişi belge eline ulaştıktan sonra 7 gün içerisinde itiraz etmezse bu borç kesinleşmiş sayılıyor ve devletin bütün icra gücüyle bu alacak alınır. Karşı tarafın gerçekten borcu olmasa bile alınır çünkü 7 gün içerisinde itiraz etmemiştir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2017 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İlamsız icra' uyarısı... 7 gün içerisinde itiraz edilmeli

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "ilamsız icra" konusunda yasalarda boşluk olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı.

Şahin, düzenlediği basın toplantısında, ilamsız icra takibi yapmanın herhangi bir belge veya delile dayanmayan alacaklar olduğunu anlatarak, herhangi bir vatandaşın başka birine karşı "Benim ondan alacağım var." diyerek icra takibi başlatabileceğini söyledi.

İlamsız icra takibi yapmak için sadece çok küçük bir masraf ödemenin yeterli olduğunu belirten Şahin, "İlamsız icrayı herhangi bir vatandaşa gönderebilirsiniz. İcra takibi gönderilen kişi belge eline ulaştıktan sonra 7 gün içerisinde itiraz etmezse bu borç kesinleşmiş sayılıyor ve devletin bütün icra gücüyle bu alacak alınır. Karşı tarafın gerçekten borcu olmasa bile alınır. Çünkü 7 gün içerisinde itiraz etmemiştir." diye konuştu.

Bu konuda yaklaşık 1 milyon kişinin mağdur olduğunu iddia eden Şahin, şunları kaydetti:

"Belge kurye tarafından muhtarlara veriliyor. Vatandaş da kendisine belge geldiğinden haberi olmadığı için muhtardan almıyor. Ancak belgenin muhtara verilmesi tebliğ edilmiş sayılıyor. Bu süre içerisinde de itiraz edilmediği için borç kesinleşiyor. Bu kadar büyük bir boşluğun olduğu alanda, her türlü açığı değerlendiren dolandırıcılar da boş durmuyor. Yazlıkta kaldıklarını bildikleri insanların kışlık ikametgahlarına ilamsız icra gönderiyorlar ve vatandaş bunu aylar sonra öğrendiği için borç kesinleşmiş oluyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber