Yılbaşı öncesi büyük sahte içki operasyonu!

Boğaziçi'nden Kumkapı'ya 100'ün üzerinde lokanta ve büfe basıldı, 10 iş yeri mühürlenip kapatıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Aralık 2017 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yılbaşı öncesi büyük sahte içki operasyonu!

Ferit ZENGİN

İstanbul'da geçtiğimiz ay, yılbaşı öncesi piyasaya sürülmek üzere hazırlanan 120 bin şişe sahte içki ele geçiren polis, sahte içki satıp satmadığını belirlemek için 100'e yakın mekana baskın düzenledi. Boğaziçi'nden Sarayburnu'na İstanbul'un gözbebeği semtlerde sahte içki sattığı belirlenen 10 iş yerini mühürleyip kapatan ve binlerce şişe sahte içkiye el koyan polisin çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesinde sahte içki üreten sahtekarlara yönelik yaptığı operasyonlarda geçtiğimiz ay Fatih'te 120 bin şişe sahte içki ele geçirmişti. Ele geçirilen sahte içkinin miktarının bu denli çok olması sebebiyle çalışmalarına derinlik kazandıran ekipler, bir yandan insan hayatını hiçe sayan şebekelere operasyon düzenlerken, diğer yandan da bu sahte içki şebekelerinden içki satın alıp satan büfe ve restoranları tespit etmek için çalışmalar yaptı.

Sahte içki üreten şebekelerden içki satın aldığı şüphesiyle son 2 haftalık süre zarfında 100'e yakın mekana baskın düzenleyen ekipler, operasyonlarda 10 iş yerini sahte içki satın alıp sattıklarını belirleyerek mühürleyip kapattı.

Kapatılan iş yerlerinden ele geçirilen ve sahte olduğu belirlenen binlerce şişe kaçak içki imha edilmek üzere emniyetin Kumkapı'daki deposuna gönderilirken, kapatılıp işlem yapılan iş yerleri arasında büfelerin yanı sıra Boğaziçi'nden Sarayburnu'na kadar bir çok semtte faaliyet gösteren lüks restoranların bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber