İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmesi ihaleyle kiralanacak

Bolu'da doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nın 22 yıllığına kiralanması için 19 Aralık'ta Bolu Belediyesi'nce ihaleye çıkılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2017 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmesi ihaleyle kiralanacak

Bolu'da doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmesi, ihaleyle 22 yıllığına kiralanacak.

Bolu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, doğa harikası parka, doğal yapısıyla uyumlu yeni tesisler kurulması ve parkın 22 yıllığına işletilmesi için 19 Aralık'ta ihale yapılacağı belirtildi.

İhalede, koruma kullanma dengesi gözetileceği ve Gölcük'ün herkesi hayran bırakan doğal görünümünün korunacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gölcük Tabiat Parkı'nın mülkiyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait. 2040 yılına kadar parkı devralan Bolu Belediyesi, 22 yıllık dönem için, ihaleye çıkma kararı aldı. İhaleyi kazanacak istekli, park sınırları içinde belirlenen alana, dağ köşkü ve 25 adet bungalov yapacak. Ayrıca park içinde bulunan Gölcük Göl Gazinosu da ihale kapsamında yer alacak ve bir yıl içerisinde yeni işletmeciye geçecek. Dağ Köşkü ve bungalovlar için 16 aylık bir inşaat süresi olacak. Gölcük Tabiat Parkı'na yapılacak bungalovlar için titiz bir çalışma yürütüldü. Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi tek bir ağacın bile kesilmeyeceği, mevcut doğal ortamın korunacağı ortaklaşa bir proje hazırladı. Karşılıklı yapılan müzakerelerin sonucunda, bungalovların park içindeki caminin üst tarafında olması benimsendi. Böylece yeşil doğa ile uyumlu ağaçların arasında gizli kalacak bungalovlar yapılması sağlanacak."

Gölcük Tabiat Parkı Projesi'nde, doğal güzelliklerin en üst seviyede korunabilmesi için gölün çevresinin tamamen rekreasyon alanı olarak düzenleneceğine işaret edilen açıklamada, ziyaretçilerin muhteşem bir manzaranın eşlik ettiği, toplam uzunluğu 1,5 kilometre olan göl çevresinde yürüyüş yapıp, bisiklete binebileceği, orman içindeki 5 kilometrelik patika yürüyüş yollarında ağaçların arasında doğal hayatı keşfedebileceği aktarıldı.

Açıklamada, proje kapsamında göl çevresinde ateşli pikniğe izin verilmeyeceği, mangal yakmak isteyenler için Gölcük girişinde yer alan eski balıkhane tarafında ayrı bir alan oluşturulacağı bildirildi.

Gölcük Teleferik Projesi kapsamında da Karacasu-Gölcük arasının 9 dakikaya ineceğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu projenin 2019 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Bölgeye kurulacak olan dağ kızağı tesisiyle ise yaklaşık 3 kilometrelik engebeli arazinin dakikalar içinde katedilmesi sağlanacak. Güzergah uzunluğu ile dünyadaki örnekleri arasında başı çekecek olan dağ kızağıyla yokuş aşağı seyahat süresi 4 dakika 42 saniye, yokuş yukarı seyahat süresi ise 7 dakika 8 saniye olacak."

- "Bu tabiat harikasını dünyaya tanıtacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da Bolu'nun, Türkiye'nin yaşanabilir kentleri sıralamasında ilk 10 içinde yer aldığını anlatarak, "Biz yaptığımız çalışmalarla Bolu'yu bir dünya şehri yapma hedefindeyiz. Abant, Yedigöller ve Gölcük gibi muhteşem tabiat parklarına sahibiz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, bu projenin 2012 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Gölcük uzun vadeli gelişim planına uygun olarak hazırlandığını vurgulayarak, "Gölcük Tabiat Parkı, 'huzur ve güzellik' diyebiliriz. Bu doğal dokuyu bozmadan, vatandaşlarımızın keyifle pikniklerini yapabilecekleri, nefes alabilecekleri bir ortam yaratmak için çalışıyoruz. İddialıyız; bu proje ile Türkiye'nin göz bebeği bu tabiat harikasını dünyaya tanıtacağız. Bu iddiamızı paylaşan, bu hayalimize inanan yatırımcıları ihalemize bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber