İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

CHP'li Vekil: MİT'ten 4 daire başkanı PKK'nın elinde esir

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Güvenlik-İstihbarat Komisyonu üyesi Tuncay Özkan, PKK'ya operasyon yapmak isteyen MİT'ten 4 Daire Başkanı'nın terör örgütü tarafından rehin alındığını ve halen de örgütün elinde 'esir' olduklarını iddia etti.

Haber Giriş : 12 Aralık 2017 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li Vekil: MİT'ten 4 daire başkanı PKK'nın elinde esir

Meclis'te görüşülen MİT'in 2018 bütçesiyle ilgili söz alan CHP'li Özkan, TBMM çatısı altında Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu kurulmasına rağmen MİT Müsteşarı'nın Meclise bilgi vermeye gelmediğini söyledi.

KHK ile MİT'e bir yabancı ülke ile vatandaş takası yapma yetkisinin verildiğini hatırlatan Özkan, PKK'nın elinde olduğunu iddia ettiği MİT mensubu ile ilgili dei şunları söyledi:

"Abdullah Öcalan'ı getiren MİT, 16 yıl sonra 4 daire başkanını terör örgütüne kaptırdı. Bunlar nasıl ele geçirildi. MİT hangi amaçla, hangi operasyona girdi öğrenmek istiyoruz. MİT hangi yanlışı yaptı da bu durumdadır. Takas yetkisi neden verildi? PKK'nın elinde olan daire başkanları için mi? Bu konu susularak, örtbas edilecek bir konu değildir. Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan musibet (bir cemaatin kadrolaşmasını kast ediyor) MİT'te de yaşanıyorsa vah geldi devletin başına."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber