Memleketine Akar'dan cami

GENELKURMAY Başkanı Hulusi Akar, ailesi adına memleketi Kayseri'de cami yaptırdı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Aralık 2017 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memleketine Akar'dan cami

Oktay ENSARİ

Selçuklu motifleriyle bezenen cami kısa süre sonra ibadete açılacak. Büyükşehir Belediyesi'nin önerisiyle Asri Mezarlık girişinde yaptırılan camiye Genelkurmay Başkanı'nın adının verilmesi, Akar Ailesi'nin takdirine bırakıldı.

Orgeneral Hulusi Akar ve ailesi, önce merkez Melikgazi ilçesi Eğribucak Mahallesi'ndeki bağ evlerinin bulunduğu alanda cami yaptırmak istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Asri Mezarlık girişinde inşaatına başlanan 750 kişilik, 2 minareli Mezarlık Camisi'nin yaptırılmasını önerdi.

Genelkurmay Başkanı ve ailesi bu teklifi kabul etti. Yapımı bitmek üzere olan cami kısa süre sonra ibadete açılacak ve kentteki cenaze namazları burada kılınacak. Çelik, Genelkurmay Başkanı ve ailesinin caminin ismi konusunda talepleri olmadığını belirterek şu bilgileri verdi: "29 Nisan'da dayısı Rıza Maraşlıoğlu'nun ölümü nedeniyle Kayseri'ye geldiğinde kendisine mezarlık camisi yaptırması konusunda ben öneride bulundum. Hulusi Paşa ve ailesi bu teklife sıcak baktı. Yaptıkları bu hayır işinin duyulmasını istemediler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber