İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Elektrikli araç teknolojileri, 1 milyona istihdam imkanı sunacak

Elektrikli araç ve bağlı teknolojileri, yeni istihdam kapılarını da aralayacak. Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu Kurucusu Berkan Bayram, "Türkiye'nin milli projesi olan elektrikli otomobil rastgele alınmış bir karar değil. Bir milyon kişiye yeni iş gücü alanının açılmasına önayak olacak" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Aralık 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elektrikli araç teknolojileri, 1 milyona istihdam imkanı sunacak

Türkiye'nin milli projesi elektrikli otomobil, yan sektörleriyle beraber yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam sağlayacak. Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu (TEHAD) Kurucusu Berkan Bayram, elektrikli araç ve bağlı teknolojilerinin yeni iş imkanlarına işaret ederek, "Bugün itibarıyla Türkiye'de bu yeni istihdam alanlarının gelişmesi, bu iş kollarının işletilmesi, pazarlanması, servis hizmeti sunulması ve üretimi gibi modeller, otomotiv sektöründe bir milyon kişiye ulaşabilecek yeni iş gücü alanının açılmasına ön ayak olacak" dedi. Bayram gerek kullanım olanağı gerekse vergi açısından elektrikli otonun zaman içinde Türk kullanıcısı tarafından daha fazla tercih edileceğini söyledi. Türkiye'deki rakamların dünyadaki benzerleriyle kıyaslandığında, hibrit modellerde satışın daha fazla olduğunu dile getiren Bayram, Türkiye'de yılın 9 ayında 46 elektrikli, 2 bin 717 de hibrit otomobil satıldığını aktardı. Bayram, Türkiye'nin her türlü aracı üretebilecek kapasiteye sahip olduğunu, Avrupa'da da otobüs ve kamyon üretiminde lider bulunduğunu vurguladı.

ÜLKENİN MİLLİ PROJESİ

"Türkiye'nin milli projesi olan elektrikli otomobil üretimi rastgele alınmış bir karar değil" diyen Bayram, elektrikli otomobilin Türkiye'nin petrol bağımlılığını azaltmaya ancak belirli ölçüde katkı sağlayacağını ifade etti. Elektrikli otomobil üretiminin birçok endüstri alanını etkileyeceğini bildiren Bayram, şöyle konuştu: "Bugün itibarıyla Türkiye'de bu yeni istihdam alanlarının gelişmesi olanağı var."

  • Yakıt maliyeti 10 kat azalıyor
  • Bayram, elektrikli otomobilin muadil bir konvansiyonel araca göre yüzde 90-95 daha verimli olduğunu belirtti. Elektrikli araçlar ile yakıt maliyetinin 10 kat azaldığına dikkati çeken Bayram, şunları kaydetti: "Yakıt maliyeti aynı mesafede benzine göre oldukça azalıyor ve elektrikli otomobil en fazla torka sahip otomobil çeşidi. Türkiye'de yüzde 20'lik bir kesime denk gelen 20 yaş üzeri otomobiller çevre ve güvenlik açısından ciddi tehditlere sebebiyet veriyor. Bu araçların trafikten çekilebilmesi de elektrikli araçlar için potansiyel hareket alanı sağlayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber