İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bartın'da eski ilçe müftüsünün FETÖ yargılaması devam etti

Bartın'da, aralarında eski ilçe müftüsünün de bulunduğu 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2017 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bartın'da eski ilçe müftüsünün FETÖ yargılaması devam etti

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla aralarında eski ilçe müftüsünün de bulunduğu 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Hayrullah Yılmaz, Adnan Deniz ve Ahmet Güner bulundukları cezaevinden Ses Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz yargılanan eski Ulus İlçe Müftüsü T.P. salonda hazır bulundu.

Sanık avukatları ve yakınlarının da katıldığı duruşmada, görevinden uzaklaştırılan T.P, cumhuriyet savcısının mütalaasında yer alan "15 Temmuz darbe girişimi öncesi yaptığı sohbetlerde FETÖ için 'Şu anda terör örgütü diyemeyiz.' şeklindeki söylemleriyle FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i koruduğu" yönündeki iddialara yönelik savunma için süre talebinde bulundu.

T.P'nin şoförü tutuklu Hayrullah Yılmaz da talimatla Bank Asya'ya para yatırdığı, terör örgütünü destekleyici söylemlerde bulunduğu iddialarına yönelik hiçbir terör örgütüyle ilgisinin bulunmadığını savundu.

Sohbet toplantılarına dini duygularla katıldığını ve dini konularda insanları bilgilendirmeyi görev olarak gördüğünü ve bunun suç olduğunu düşünmediğini dile getiren Yılmaz, tahliyesini istedi.

- Protesto eylemlerine katıldığı iddiasına "Hatırlamıyorum" cevabı

Tutuklu yargılanan esnaf Adnan Deniz de mütalaada yer alan, eski Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasını protesto amacıyla düzenlenen eylemlere katıldığı iddiasına yönelik "Hatırlamıyorum." dedi.

Bank Asya'ya talimatla para yatırmadığını ve örgüt üyesi olmadığını öne süren Deniz, tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık eski imam Ahmet Güner de "Örgüte kurban bağışı adı altında himmet verdiği, Fetullah Gülen propagandası yaptığı, sohbet toplantıları düzenlediği, himmet topladığı, örgütle bağlantılı derneklerde yöneticilik ve üyelik yaptığı" iddialarını kabul etmeyerek, kumpasa maruz kaldığını savundu.

Sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma için süre talep etmesi üzerine duruşmayı 21 Aralık'a erteleyen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamelerde, sanıklar hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber