İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bitlis'e 152 milyon liralık eğitim yatırımı yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Korkmaz: Bu yıl eğitimde ilimize yapılan yatırımının tutarı 152 milyon 315 bin lira

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2017 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'e 152 milyon liralık eğitim yatırımı yapıldı

Bitlis'te eğitimin kalitesinin artırılması ve öğrencilerin, eğitimlerini daha iyi ortamlarda sürdürmesi için bu yıl 152 milyon 315 bin liralık yatırım yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kent merkezinde 35 milyon 350 lira bedelle temel eğitimde 31 yatırımın bulunduğunu, bunlardan 14'ünü tamamladıklarını, 17'sinin ise kaldığını söyledi.

Bu yatırımlar arasında 226 derslik, 8 lojman ve 168 kişilik öğrenci pansiyonu yer aldığını anlatan Korkmaz, "Bu yıl eğitimde ilimize yapılan yatırımın tutarı 152 milyon 315 bin lira. Devlet yatırımında 144 derslik, 7 pansiyon, atölye, 50'şer kişilik 2 öğretmenevi yer alıyor. Bu pansiyonlar bin 512 öğrenci kapasiteli. Bu yatırımların işini tamamladık, 5'i ise kalıyor. Son zamanlarda hem zarafeti, inceliği ve tarihimizle bağımızı koparmamak adına mimarisi güzel binalar, hem de depreme dayanıklı okullar inşa ediyoruz." diye konuştu.

- "88 bilgi teknoloji sınıfı var"

Korkmaz, son 14 yılda fiziki ve teknolojik altyapı itibarıyla sınıfların standartlarının çok yükseldiğini belirtti.

14 yıl önce il genelinde 67 bin 262 olan öğrenci sayısının bugün 91 bin 257'ye ulaştığını belirten Korkmaz, "Okul, derslik, öğretmen ve idareci sayısında artış yaşandı. Bitlis'te önceden 4 bilgi teknolojileri sınıfı vardı. Bugün 88 sınıf var. Sınıflarımızı akıllı tahtalarla donattık. Öğretmenlerimiz dokunmatik ekranla her şeye ulaşıyor. Yatılı Bölge Ortaokulları da (YBO) öyle. Şimdi 20 YBO'muz var. 2013 yılında 13 pansiyonumuz vardı. Şimdi ise 39 pansiyonumuz var. Modern pansiyonlar yapıldı ve hepsi 3 yıldızlı otel düzeyinde. Öğretmenevlerimiz yenilendi. Standartları, hizmet ve fiziki altyapısıyla Türkiye'nin en güzel öğretmeni Bitlis Öğretmenevi'dir. Kaloriferli 857 lojman yaptık. Artık öğretmenlerimiz ortaokulu olan köylerde, kaloriferli lojmanda kalıyor." ifadelerini kullandı.

- "Eğitimde kalite arttı"

Korkmaz, il merkezi ve ilçelerdeki çok sayıda okulu yenilediklerini kaydetti.

Okulların kurumsal kimliğe kavuşabilmesi için çalıştıklarını anlatan Korkmaz, "Bu kente geldiğimizde devamsızlığın sebebi, okulların cazip olmamasıydı. Çocuklarımız okula gülerek gelecek, okuldan ağlayarak gidecek. Bu parolayla yola çıktık. Şimdi o noktayı yakaladık. Çocuklar zamanının çoğunu okulda geçiriyor. Tabii bunları çeşitli projelerle destekliyoruz." dedi.

Bitlis'in geçen yıl YGS ve LYS sınavlarında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu anımsatan Korkmaz, fiziki ve teknolojik altyapının iyileşmesinin, eğitimde kaliteyi artırdığını vurguladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber