4 adliye eski personelinin yargılanmasına devam edildi

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 4 eski adliye personelinin yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2017 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 adliye eski personelinin yargılanmasına devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında icra müdürünün de bulunduğu 3'ü tutuklu 4 eski adliye personelinin yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, KHK ile meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar pedagog İbrahim Şenol, Zabıt Katibi Hasan Hacı Mustafaoğlu, İcra Müdürü Abdullah Kuş, bulundukları cezaevinden Ses Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanık eski Yazı İşleri Müdürü R.P. salonda hazır bulundu.

Sanık avukatları ile yakınlarının da katıldığı ve tanıkların dinlendiği duruşmada, söz verilen sanık Abdullah Kuş, sohbet toplantılarına katıldığı yönündeki iddiaları kabul etmediğini ve örgütle bir bağlantısının olmadığını öne sürdü.

Tanıkların, adliye personelini sohbetlere davet ettiğini söylediği Mustafaoğlu da sohbetlerde herhangi bir örgüt ve cemaat propagandasının yapılmadığını, programların, akrabasının aday olması dolayısıyla seçim kampanyası amaçlı olduğunu savundu.

Diğer sanıklar da tanık ifadelerinde aleyhlerine olan hususları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini ve tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, "ByLock" içeriklerinin tespiti ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 6 Şubat'a erteledi.

- İddianame

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, KHK ile meslekten ihraç edilen adliye personeli sanıklar hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber