KPSS iptal edilebilir

Haber Giriş : 07 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet memurluğu için 11-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS), ortaokul mezunlarının başvurularının kabul edilmediği ve bunun da sınavın iptal edilmesini gündeme getirebileceği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, 1999 yılında yapılan devlet memurları sınavına yaklaşık 520 bin ortaokul mezunu katılırken, bunların yine yaklaşık 220 bini sınavı kazandı. Bu yıl 11-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan KPSS'ye ise ÖSYM tarafından ortaokul mezunlarının başvurularının kabul edilmediği bildirildi.

Bu durumun ise ortaokul mezunlarının da devlet memuru olmasını düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurlar Yasası'nın 41'inci maddesi ile Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu belirtildi.

Bu nedenlerle, Ortaokul mezunlarının, idari mahkemelere dava açmaları durumunda, yaklaşık 1 milyon kişinin girmesi beklenen KPSS sınavının iptalinin gündeme gelebileceği ifade edildi.

Ayrıca, bu durumun, yasalarda ortaokul mezunlarının girebileceği, "Yardımcı Hizmetler ve Genel İdari hizmetler sınıfındaki kadrolara" eleman alımını da engelleyeceği kaydedildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber