Türkiye'nin hayat verdiği Cerablus normale döndü

TSK'nın düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu ile DEAŞ'tan temizlenen Suriye'nin Cerablus kentinde Türkiye'nin özverili desteğiyle hayat normale döndü. Sosyal hizmetler tüm hızıyla verilmeye başlandı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Aralık 2017 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin hayat verdiği Cerablus normale döndü

OSMAN NURİ CERİT

Genelkurmay Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Gaziantep Valiliği tarafından Fırat Kalkanı Harekatı sonucu teröristlerden temizlenen ve Türkiye'nin yatırımlarıyla zorlu günleri büyük ölçüde geride bırakan Cerablus'a basın turu düzenlendi. DEAŞ terör örgütünün işgali sürecinde 4 bine kadar düşen kent merkezi nüfusu geri dönüşlerle 45 bine ulaşmış durumda. Başta sağlık ve eğitim olmak üzere, Cerablus'a hizmet yağdıran Türkiye, başlattığı çok sayıda projeyi hızla tamamlıyor.

24 SAAT HASTANE

Türkiye tarafından sahara hastanesi yenilendi. Hastanede ameliyat dahil her türlü tıbbı müdahale gerçekleştiriliyor. Hastane'nin Türk doktoru Mahmut Toprak, 30'a yakın uzman doktor ve 150 personelle 24 saat kesintisiz hizmet verildiğini söyledi. Kentte güvenliği ise yerel polis gücü sağlıyor. Yerel polisler Türkiye gelerek İç işleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından eğitilerek göreve başladı. Ailelerini kaybeden çocuklara da Türkiye sahip çıktı. Türkiye'nin onardığı yetimhanede 200 çocuk bulunuyor. Çocuklara burada Türkçe eğitimi veriliyor. Cerablus'ta 30 bin öğrenci 108 okulda eğitim görüyor. İlçedeki 108 okulun 3 tanesi lise. Cerablus'da yaşam da normale döndü, çarşılarda yeni dükkanlarla alışveriş hız kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber