İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kırklareli'nde FETÖ sanığı 81 kişinin yargılanmasına devam edildi

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 31'i tutuklu 81 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2017 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırklareli'nde FETÖ sanığı 81 kişinin yargılanmasına devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 31'i tutuklu 81 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan duruşmada, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında yer aldığı 31 tutuklu sanık ile diğer tutuksuz bazı sanıklar hazır bulundu.

Gelen belgelere ilişkin sanık savunmalarıyla devam edilen duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Ş.B, 15 temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece, tugay nöbetçi amirliği ve merkez komutanı görevini yürüttüğünü söyledi.

İstanbul ve Ankara'da olayların yaşandığı sırada nizamiye önünün sivil kamyonlar ile kapatılmasının ardından ani müdahale mangasını o bölgeye yönlendirdiğini ifade eden Ş.B, mangaya nizamiye önündeki durumu rapor etmesi görevini verdiğini ileri sürdü.

Ülkedeki olayları televizyondan takip ettiği sırada tedbiren silah ve mühimmatını kuşandığını iddia eden Ş.B, ''Sözde sıkı yönetim emrinin gelmesi ve televizyondaki gelişmeleri değerlendirerek silah ve mühimmatımı kuşandım. Kanuna aykırı duruma kalkışacakları caydırmak, etki gösteren varsa ivedilikle tepki göstermekti amacım.'' şeklinde savunma yaptı.

Duruşma, sanıkların ek savunmalarının alınmasının ardından yarına ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber