Keşif yapan Avukata silahlı saldırı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Nisan 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA Barosu avukatlarından Metin Uçak, mahkeme heyeti ile gittiği keşifte silahlı saldırıya uğradı.

Saldırganların tabancasının iki kez tutukluk yapması üzerine avukat Uçak ölümden döndü.

Manavgat'ta bürosu bulunan avukat Metin Uçak, bir binanın tapu iptaliyle ilgili açtıkları davada mahkeme heyetinin keşif yapacağı saatte binanın bulunduğu Tugayoğlu Caddesi'ne gitti. Güvenlik kuvvetlerinin yoğun önlemine rağmen gergin geçen keşif ardından mahkeme heyeti, aydrıldı. Avukat Metin Uçak ise yakındaki bürosuna doğru yürümeye başladı.

Ofisinin yakınına geldiği sırada, karşı taraf olan İsa ve Mehmet Baş kardeşler, silah çekerek avukat Uçak'ın yolunu kesti. İsa Baş, avukata tokatla saldırırken, kardeşi Mehmet Baş da tabancayla ateş etmek için tetiğe dokundu. Silahın ateş almaması üzerine mekanizmaya ?doldur- boşalt' yaptıran Mehmet Baş'ın ikinci hamlesinde de silah ateş almadı. Baş kardeşlerin yaşadığı birkaç saniyelik şaşkınlıktan yararlanan avukat Metin Uçak, kaçarken esnafın yardımıyla gizlendi.

Polis kaçan İsa Baş'ı yakalarken, kardeşi Mehmet Baş'ı bulmak için aramalara başladı. Antalya Barosu büyük bir şans eseri ölümden iki kez dönen avukat Metin Uçak için harekete geçti. Baro üyeleri, avukatların her zaman açık hedef haline gelmesinden rahatsız olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber