İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Eski Albay Toğaç için ağırlaştırılmış müebbet talebi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski kurmay albay Toğaç'ın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2017 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski Albay Toğaç için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski kurmay albay Erdal Toğaç için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık yakınları ve avukatları katıldı. Oltu Cezaevi'nde tutuklu bulunan Toğaç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) duruşmaya bağlandı.

Duruşmada, daha önce tanık olarak dinlenmesine karar verilen Cansel Küsmen'in yazılı beyanı okundu. Beyana karşı diyeceği sorulan Toğaç, "İddialar doğru değil aleyhimdeki hususları kabul etmiyorum." dedi.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Bülent Karakuş, Toğaç'ın darbecilerin sözde "sıkıyönetim görevlendirme listesi"nde rütbesine uygun olmayan Genelkurmay Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma Daire Başkanı olarak görevlendirildiğini ve bu görev için Ankara'ya geldiğini belirtti.

Tanık beyanlarından Toğaç'ın, darbeden önceden haberdar olduğunun anlaşıldığını ifade eden Savcı Karakuş, sanığın eylemlerine uyan "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırmasını talep etti.

Mütalaanın ardından ara kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanık ve avukatına savunma hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Muş Komanda Tabur Komutanlığında görevli eski kurmay albay Toğaç, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 27 Temmuz 2016'da Elazığ'da gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber