İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İki hattında ByLock çıktı, kullanmadım diyor

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Mayıs 2018'e erteledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2017 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki hattında ByLock çıktı, kullanmadım diyor

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan serbest meslek sahibi Recep Özel, hakim karşısına çıktı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu Recep Özel ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada, Özel'in kimlik tespitinin yapılmasının ardından hakkındaki suçlamalar okundu.

Duruşma başında Mahkeme Başkanı Ferhan Acar, Özel'in, birinci GSM hattından 137 kez, ikinci GSM hattından ise 27 kez örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" sinyali alındığı bilgisinin mahkemeye ulaştığını belirtti.

Özel, savunmasında, bu yapıyla üniversite birinci sınıfta okuduğu zamanın dışında bir bağlantısının olmadığını iddia etti.

Vefat eden ağabeyinin yönlendirmesiyle bu yapıyla bağlantılı evlerde kaldığını aktaran Özel, şunları söyledi:

"Balıkesir'e üniversite okumaya gittim. İlk başlarda 1+1 evde kaldım. Ev ararken vefat eden ağabeyim cemaat evlerinde kalabileceğimi söyledi. Ben de Emre olarak bildiğim, ne iş yaptığını ve soy ismini bilmediğim bir öğrencinin yönlendirmesiyle bu eve yerleştim. Sigara kullanıyordum, kız arkadaşım vardı. Bu gerekçelerin haram olduğunu söylediler. Ben de yaklaşık 3 ay kalıp o evden çıktım. Arkadaşlarımla bekar evi tuttum, üniversite bitene kadar da orada yaşadım."

Bank Asya hesabının da vefat eden ağabeyi tarafından açıldığını ileri süren Özel, "Ziraat Bankası'nın hesabını kullanıyordum. Ağabeyim Bank Asya üzerinden para gönderirdi. Ağabeyim vefat ettikten sonra da adına açılan sağlık sigortası parasını benim hesabıma aktardılar. Diğer transferlere bakarsanız 5 lira ya da 100 lira arasında bir hareketlilik var. 'ByLock' programını da hiç görmedim, indirmedim, kullanmadım. Sinyal alındığı söylenen birinci hat, internete bağlanmayan eski telefona kayıtlıydı. Raporlarda bir hata var. Yüklemedim, kullanmadım, ne olduğunu sonradan medyadan öğrendim." diye konuştu.

Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 11 Mayıs 2018'e erteledi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber