Kanlı planda PKK parmağı

Bahçelievler'de bir minibüste ele geçirilen 60 kilo bombada PKK parmağı çıktı. 10 gözaltının olduğu saldırı planının, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs Zirvesi ile ilgili olup olmadığı araştırılıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Aralık 2017 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kanlı planda PKK parmağı

İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Kudüs'le ilgili olağanüstü zirvesinin yapıldığı gün Bahçelievler'de alüminyum tozu ve 60 kilo patlayıcı yüklü bir minibüs bulunmuştu. Minibüsü kullanan PKK'lı olduğu ileri sürülen şüphelinin gittiği lastikçinin ihbarıyla yakalanan araçla ilgili ilk başta iki kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanırken ekipler de gece boyunca farklı adreslere operasyonlar yaptı. Özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonlar sonucu gözaltı sayısı 9'a çıktı. Saldırı planının, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs Zirvesi ile ilgili olup olmadığı araştırılıyor. PKK'nın 10 Aralık 2016'da Beşiktaş- Bursaspor maçı çıkışındaki terör saldırısında 39'u polis 46 kişi şehit olmuş, o saldırıda da TNT-RDX karışımı bomba kullanılmıştı. Bu arada Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan 350 kiloluk el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerince imha edildi. Yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezinde de duyulan patlama, kısa süreli paniğe neden oldu.

'KAPÜŞONU VARDI PANİKTEYDİ'

SABAH'a konuşan, teröristleri ihbar eden lastik tamircisi U.K. teröristlerin ticari taksiyle geldiklerini ve yolda kalan araca lastik takılması için 1 kişinin yanlarında gelmesini istediklerini söyledi. U.K., "Oysa lastiğin patladığını söylediği yer sadece 50 metre uzaklıkta. Sıcak havada kapüşonlu mont giymesi ve paniklemesi beni şüphelendirdi. Hatta sarhoş gibiydi. Yanımda telefonum yoktu. Bir arkadaşım aracılığıyla polisi aradık. Sonra da polisler geldi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber