İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Üniversite öğrencilerinden 'Part Etme Fark Et' projesi

Üniversite öğrencilerinin engellilere trafikte saygı duyulması konusunda farkındalık oluşturmak için geliştirdiği proje kapsamında, araçlarını kaldırımlara park eden sürücüler uyarıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2017 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencilerinden 'Part Etme Fark Et' projesi

Türkiye Beyazay Derneği ve Düzce Belediyesi desteği ile Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla "Park Etme Fark Et" etkinliği kapsamında, kaldırımlara park edilen araçların camına broşür bırakılarak sürücüler uyarıldı.

Kent merkezinde Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile bir araya gelen Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, kaldırımlara, engelli rampalarına ve yürüyüş yollarına park eden araçların camlarına "Park Etme Fark Et" yazılı broşür bıraktı.

Proje yürütücülerinden DÜ Sosyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Kübra Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında sokaklarda yanlış yerlere park eden sürücüleri uyarmak amacıyla toplandıklarını söyledi.

Güzel bir etkinliğe imza attıklarını belirten Turan, "Engelli rampalarına, engellilerin kullandığı sarı çizgilerin üzerine park eden sürücüleri bilinçlendirmek istedik. Engelliler bu konuda çok sorun yaşıyorlar, etkinlik öncesi araştırmalarımızda bunu gördük. Onlar bu araçlardan rahatsız oluyor, hayatlarının ihlal edildiğini düşünüyorlar. Sorunlarını bu şekilde ortaya koymak ve sürücüleri uyarmak istedik." şeklinde konuştu.

Kaldırımlara park eden araçların camlarına broşür bıraktıklarını aktaran Turan, "Vatandaşların tepkileri güzel. İnsanlar biraz korkuyorlar herhalde, bir şey diyemiyorlar. Kaldırıma park eden sürücüler 'Hemen kaldırıyorum.' diyor. Tepkiler ve destek çok güzel." dedi.

Üniversite öğrencileri, zabıta ekipleriyle İstanbul Caddesi, Namık Kemal Sokak, Mehmet Akif Caddesi ve Mansur Bayram Caddesi'nde kaldırımda bulunan araçlara broşür bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber