Sanal banka soyguncuları yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2007 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da Virüslü e-maillerle bazı kişilerin banka hesaplarını boşaltan çete çökertildi. Polis 13 çete üyesini gözaltına aldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, virüslü e-mail gönderdikleri bazı kişilerin kişisel bilgilerini kullanarak hesaplarından para transferi yaptıkları ihbar edilen kişilere yönelik ?Sarıyıldız? adı altında bir çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında, İstanbul'un değişik ilçelerindeki 7 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, eğitim gördüğü hukuk fakültesini terk eden ve grubun elebaşı konumunda olan S.D'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 1 adet tabanca, 43 mühür, 4 bilgisayar kasası, 90 sahte lise diploması, 11 sahte nüfus cüzdanı, 24 motorlu araç trafik belgesi, 30 boş nüfus cüzdanı, 5 sürücü belgesi, 7 banka kartı, 4 hesap cüzdanı ve 3 adet Milli Eğitim Bakanlığı ustalık belgesi, 1 adet Milli Eğitim Bakanlığı kalfalık belgesi ele geçirildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan bu kişiler, daha sonra adliyeye gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber