İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mevlana'yı 'Sevgi ve kardeşlik yürüyüşü' ile andılar

Çorum'da, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 744. yılı dolayısıyla lise öğrencileri, "Sevgi ve kardeşlik yürüyüşü" gerçekleştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2017 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mevlana'yı 'Sevgi ve kardeşlik yürüyüşü' ile andılar

Çorum'da, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 744. yılı dolayısıyla "Sevgi ve kardeşlik yürüyüşü" düzenlendi.

Öğretileri ile dünyanın her yerinde ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 744'üncü yılında Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Mevlana'nın öğretilerinin okuldaki öğrencilerin yanı sıra halka da hatırlatılması amacıyla "Sevgi ve kardeşlik yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Gazi Caddesi'ndeki okul bahçesinde toplanan öğrenciler, okul müdürü Halit Güneş ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nihat Örs ile Hürriyet Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

"Kusur bulmak için bakma birine", "Ben dostlarımı ruhumla severim", "Sevgi ölüleri diriltir", "Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir", "Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol" gibi Mevlana'nın sözlerinin yer aldığı dövizler taşıyan öğrenciler, sembolik olarak Mevlana'yı canlandıran arkadaşları Murat Gündoğdu ile yanındaki iki semazenin arkasından yürüdü.

Meydanda vatandaşlara Mevlana'nın öğretilerini hatırlatan lise 3. sınıf öğrencisi Gündoğdu, herkesi iyilik yapmaya davet etti. Öğrenciler, daha sonra üzerinde Mevlana'nın sözlerinin yazılı olduğu bin adet süs eşyasını halka dağıttı.

Okul Müdürü Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mevlana'nın sevgi ve kardeşlik temelinde toplumu bir araya getirdiğini vurgulamak istediklerini söyledi.

Günümüzde Türkiye ve dünyadaki gelişmelerin kardeşliğe çok büyük ihtiyaç duyulduğunu gösterdiğini belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Okul olarak hazırladığımız proje kapsamında kardeşliğimize bir nebze katkıda bulunmak için yürüyüşü düzenledik. Mevlana'nın 'Kusursuz dost arayan dostsuz kalır' diye bir sözü var. Hepimiz insanız, kusurumuz vardır ama eksiklikleri bertaraf etmek Mevlana'nın temel ilkesi, hoşgörü ile alakalıdır. Bizler de hoşgörüye, kardeşliğe ve toplumsal birliğe katkı sağlamak için bu etkinliği düzenledik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber