'Türkiye'de elektrik ve doğalgaz AB ülkelerinden daha ucuz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AB üyesi ülkeler arasında elektrik ve doğalgazı en ucuz kullanan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Aralık 2017 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'de elektrik ve doğalgaz AB ülkelerinden daha ucuz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesi üzerinde yaptığı konuşmanın ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Doğalgaz ve elektrik fiyatları ile ilgili bir soruya yanıt veren Bakan Albayrak, AB İstatistik Enstitüsü rakamlarını vererek şöyle dedi: "Türkiye 28 Avrupa Birliği ülkesi içerisinde ucuz doğalgaz kullanımında hem konut hem sanayide birinci. Türkiye ucuz elektrik bakımından AB ülkeleri arasında sanayide birinci, konutta ikinci en ucuz ülke."

'REKOR KIRDIK, RAKAMLAR YALAN SÖYLEMİYOR'

Ucuz fiyatların sanayiye de yansıdığını dile getiren Albayrak, "Bun araştırmadan söylemek de ilginç. Türkiye üçüncü çeyrek sanayi rakamı 2011'den sonra en büyük rekoru kırdı. Ekim ayı sanayi üretim rakamı tüm zamanların rekorunu kırdı. Bunlara mütakip Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 11. 1 ile dünya rekoru kırdı. Bu ekim ayı rakamlar da gösteriyor ki, enerjinin maliyet noktasında sanayiye desteği ile birlikte dördüncü çeyrekte de rekor geliyor. Demek ki rakamlar yalan söylemiyor" ifadesini kullandı.

'ASGARİ ÜCRET İÇİNDEKİ PAYI'

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının asgari ücret içerisindeki payını da açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Şunları söyledi: " 1 Ocak 2002 itibarıyla Türkiye'de asgari ücret içinde bir evdeki 200 kilovatsaatlik elektrik tüketiminin payı yüzde 20,1 iken 1 Ocak 2017 itibarıyla bunun yüzde 5,9'a düştüğünü aktaran Albayrak, doğalgazda ortalama 125 metreküplük tüketimin, asgari ücret içinde oranı yüzde 32,2 iken bunun şimdi yüzde 9,8'e gerilediğini vurguladı. Albayrak, "Daha çok çalışacağız, inşallah bu oranı daha da düşüreceğiz, Türkiye ekonomisine katkı olması açısından bunu da ileriye taşıyacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber