Albayrak'tan CHP'ye ders gibi 15 Temmuz cevabı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP'li Özel'in "15 Temmuz'u güvenli yerde geçirdin" sataşmasına sert yanıt verdi: O gece nerede olduğumu, üç evladımla önce Allah, sonra da milletim ve tarih biliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Aralık 2017 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Albayrak'tan CHP'ye ders gibi 15 Temmuz cevabı

BARIŞ ŞİMŞEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Meclis Genel Kurulu'nda "yerli ve millilik" vurgusu yapınca CHP grubu bundan rahatsız oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Albayrak'ın "yerli ve millilik" ile ilgili sözlerini 'argo' diye nitelerken, Bakan Albayrak'ı 15 Temmuz'u "güvenli bir yerde geçirmekle" eleştirmeye çalıştı. Bu sözlere Bakan Albayrak'ın yanıtı ise sert oldu: "12 Eylül'de hapse girmiş yazar bir babanın oğluyum. Ne darbeden ne ölümden korktum. Benim o gece nerede olduğumu, 3 evladımla önce Allah'ım, milletim, tarih biliyor ve yazacak."

'MUHTAÇ ETMEYİZ'

Bakan Albayrak, önceki gece Meclis Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesi üzerindeki konuşmasında, askeri, ekonomik, enerji ve kültür gibi her alanda yerli ve milli olarak Türkiye'yi namerde muhtaç etmeyeceklerini söyleyerek, "Bu ülkenin başında gerek Cumhurbaşkanı'yla gerek iktidarıyla yerli ve milli, sapına kadar sapasağlam bir iktidar vardır. Bu ülke, bu iktidar, bu coğrafyadaki bütün bu kıyamet senaryolarına rağmen her zamankinden daha güçlü adımlarla yarına ilerleyecek. 15 yıldır bu iktidar, Başkumandanıyla nasıl büyük bir mücadele verdiyse kefeni cebinde, bundan sonra da verecek" diye konuştu. Bakan Albayrak'ın bu sözleri AK Parti sıralarından büyük alkış alırken, CHP'li Özel ise Albayrak'a sataştı. Albayrak'ın konuşmasını 'argo' diye niteleyen Özel, kendilerinin de Türkiye'nin ulusal çıkarlarını savunduğunu ileri sürdü.

'KİM KAÇTI GÖRDÜK'

CHP'li Özel daha da ileri giderek Bakan Albayrak'ın 15 Temmuz gecesini "güvenli bir yerde geçirdiği"ni ileri sürünce Albayrak'ın cevabı sert oldu: "Benim o gece nerede olduğumu 3 evladımla önce Allah, sonra milletim, tarih biliyor ve yazacak. 12 Eylül'de hapse girmiş yazar bir insanın oğluyum. Ne darbeden korktum ne de ölümden. 15 Temmuz'da, bu darbenin birinci hedefi olan insanın yanından, bir saniye bile ayrılmadan bu mücadelede en önde yer almak için gayret ettim." Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'daki 'kontrollü kaçışını' hatırlatarak, "O gece güvenli bölgeye gidenler sizin genel başkanınızdı" dedi.

BÜYÜMEYE UCUZ ENERJİ DOPİNGİ...

BakanBerat Albayrak, ülkelerin enerji taleplerindeki artışla büyüme rakamları arasında çok yakın bir ilişki bulunduğunu belirterek, "Ekonomimiz 2003 ve 2006 arasında ortalama yüzde 5.6 büyümüş olup şüphesiz bu büyümede enerji ve doğal kaynaklar sektörü hayati bir rol oynamıştır" dedi. Avrupa Birliği'nin enerjideki söz sahibi kurumu Eurostat raporlarına göre, Türkiye'nin 28 AB ülkesi içinde doğalgazda, hem konutta hem sanayide birinci, elektrikte, sanayide birinci konutta da ikinci ülke olduğunu belirten Albayrak, şunları söyledi: "Türkiye üçüncü çeyrek sanayi rakamı 2011'den sonra en büyük rekoru kırdı. Ekim ayı sanayi üretim rakamı tüm zamanların rekorunu kırdı. Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 11.1'le dünya rekoru kırdı. Ekim ayı rakamları da bize gösteriyor ki son çeyrekte de sanayinin, enerji maliyeti noktasında rekabetçi olması ve doğalgazın sanayiye destek olması noktasında, dördüncü çeyrekte de inşallah rekor bir büyümemiz geliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber