İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Riyad, PKK'yı keşfetti

Veliaht Selman'ın yönettiği Riyad, Ukaz, el Hayat ve Şark el Evsat gazeteleri PKK'yı öven haberler yayımlıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı toplanırken, Ukaz Kandil'e gidip PKK elebaşı Rıza Altun ile röportaj yaptı. Altun için "dışişleri bakanı" gibi skandal ifade kullanıldı. Riyad gazetesi de PYD elebaşı Salih Müslüm ile röportaja yer vermişti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Aralık 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Riyad, PKK'yı keşfetti

Yılmaz Bilgen

Suudi Arabistan'da 5 Kasım günü yaşanan saray darbesi sonrası kraliyet güdümlü Suud medyası PKK propagandasına başladı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın doğrudan yönettiği el-Riyad, Ukaz, el-Hayat ve Şark el-Esvad gazeteleri terör örgütü PKK'yı öven haber ve makaleler yayınlıyor. 2016 yılından başlayarak Ahmet Carba eliyle Suriye PKK'sına açıktan destek veren Suud yönetimi, ABD bombalarıyla yerlebir edilen Rakka'nın imarı için de PKK'ya 1.5 milyar dolarlık destek vaadinde bulundu.

ASTANA SÜRECİNDE BAŞLADI

Kraliyet güdümlü Suudi medyasının Türkiye aleyhine yaptığı ilk yayın, Astana sürecinde Salih Müslim ile yapılan röportaj oldu. El-Riyad gazetesi, PYD elebaşıyla yaptığı röportajın ilk bölümünü 15 Temmuz 2017 tarihinde yayınladı. Salih Müslim'in Türkiye'yi Suriye'de 'işgalci güç' olarak gösterdiği röportajın ikinci bölümü ise 26 Temmuz'da yayınlandı. Astana'da İran-Türkiye ittifakının başarısız olacağını söyleyen Müslim'in demeci el-Riyad gazetesi ile birlikte Suud basınında geniş yer buldu.

'TÜRKİYE SİZE TEHDİT'

Türkiye'yi 'yüzbinlerce Kürdü öldürmekle' itham eden Salih Müslim, röportajında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da "Müslüman Kardeşler'in hamisi" şeklinde niteledi. Türkiye'nin bölgede artan etkisini 'tüm Ortadoğu için tehdit' olarak nitelendiren PKK-PYD elebaşı Salih Müslim, bu durumun Suud'un aleyhine sonuçlanacağı uyarısında bulundu. Suudi gazete ile yaptığı röportajda PKK'nın işgal ettiği bölgelerde 'demokratik düzen ve kardeşlik ortamının sağlandığını' iddia eden Müslim, son dönem artan Suud-PKK yakınlaşması için de Riyad yönetimine teşekkür etti.

KANDİL'E DE GİTTİLER

'Gölge Kral' Muhammed Bin Selman'ın, yardımcısı Suud el-Kahtani aracılığıyla yönettiği medya kuruluşlarından Ukaz gazetesi ise 11 Aralık'ta PKK elebaşılarından Rıza Altun'la yaptıkları röportajı paylaştı. Gazetenin Ekim 2017'de Kandil'e giderek yaptığı röportajı yayınladığı tarih ise dikkat çekti. PKK elebaşı Altun'la röportaj, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'nin Kudüs kararına tepki olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nı İstanbul'da topladığı gün yayınlandı. Selman'ın emri ile yayınlanan röportajda PKK'ya 'devlet' muamelesi yapıldı. Örgüt elebaşısını 'Dışişleri Bakanı' olarak gösteren skandal söyleşi, Kudüs'ün işgaline karşı İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı'na karşı Suud'un sabotajı olarak görülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber