İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Toprağın altından su, üstünden bal akacak

Geliştirdiği projelerle ülkemize muazzam eserler kazandırmaya devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu projelere bir yenisini daha ekliyor. Bakanlık "Melen Suyu Projesi" kapsamında inşa edilen isale hattı üzerinde 3 adet bal ormanı kuruyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2017 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toprağın altından su, üstünden bal akacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca "Melen Suyu Projesi" kapsamında inşa edilen isale hattı üzerinde 3 bal ormanı kurulacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'un uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Melen Suyu Projesi kapsamında inşa edilen isale hattındaki arazide bal ormanları oluşturulacak.

İsale hattının Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde kalan ve üzerinde hiçbir bitki örtüsü bulunmayan 95 kilometrelik güzergahında bölge arıcılığının desteklenmesi ve ekonomiye katkı sağlanması amacıyla 3 bal ormanı oluşturulacak. Her bir bal ormanı için birer kilometrelik alanda arazi hazırlığını tamamlayan ekipler, söz konusu sahalara fidan dikimine başladı.

Bal ormanları için bölgeye yalancı akasya, defne, ıhlamur, biberiye, kekik, adaçayı ve lavanta türlerinde dikim yapılacak. Bölge arıcılığının desteklenmesi yoluyla organik bal üretimine büyük katkı sağlayacak proje kapsamında 7 milyondan fazla fidanın toprakla buluşturulması planlanıyor.

- Köylülere gelir kapısı açılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak birbirinden farklı projeleri geliştirerek uygulamaya koyduklarını belirtti.

Melen Projesi ile İstanbul'un uzun vadeli içme suyu ihtiyacını güvence altına alacaklarına dikkat çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ancak altından su akıttığımız toprakların üstünden de bal akıtalım dedik ve bu işe soyunduk. Yaptığımız çalışmalar neticesinde ortaya gerçekten muazzam bir proje çıkardık. İsale hattının geçtiği ve üstünde herhangi bir bitki örtüsü bulunmayan bu sahalara bal ormanı tesis etmek gayesiyle harekete geçtik. Proje sayesinde hem İstanbullu vatandaşlarımızın içme suyu ihtiyacını karşılayacağız hem de bal üretimi ile köylülerimize yeni bir gelir kapısı açacağız. Proje sonunda 7 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturarak toprağın altından su, üstünden de bal akıtacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber