Köydeki öğrencilere ücretsiz saç tıraşı

Tokat'ta Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan uygulama kapsamında köy okullarında öğrenim gören erkek çocuklar ücretsiz tıraş ediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2017 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köydeki öğrencilere ücretsiz saç tıraşı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan uygulama kapsamında köy okullarında öğrenim gören ve ilçe merkezine gitme imkanı bulamayan çocuklar, köye götürülen berber tarafından tıraş ediliyor.

Kaymakam Adnan Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce güzel bir çalışma başlatıldığını belirterek, "İlçe merkezine gelme imkanı olmayan ve saç tıraşı olamayan öğrencilerimizi kuaför götürerek tıraş ettiriyoruz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali de ilçe merkezine ulaşma güçlüğü çeken öğrencileri okullarında tıraş ettirmeye karar verdiklerini kaydederek, bunun için iki berberle anlaştıklarını söyledi.

Küçükali, şunları kaydetti:

"Bu düşüncemizi köylerimizdeki velilerimizle, muhtarlarımızla ve öğretmenlerimizle paylaştık. Çok hoşlarına gitti. Öğrencileri olumlu yönde motive edeceğini belirttiler. Bunun üzerine belirlediğimiz köy okullarına berberleri götürdük. Öğrencilerimizi okullarında tıraş ettirdik. Bu, öğrencilerimizin çok hoşuna gitti. Şu anda projeden 150 civarında öğrenci faydalanıyor.

Projeyi bütün köy okullarımızda uygulamayı düşünüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber