İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Özhaseki: Büyüme hızında dünyada birinciyiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "Büyüme hızında dünyada birinciyiz. Şimdi akılları da almıyor, bu kadar üzerlerinde oynadıkları bir ülke, bu kadar kötülük ettikleri bir ülke, ihtilal denedikleri bir ülke, senelerce binlerce şerefsize, namussuza silah verip bize doğrultup savaştıkları bir ülke, nasıl oluyor da bu kadar belanın altından kalkıyor, hepsini yerle bir ediyor, sonra da büyümeye devam ediyor? Akılları bir türlü bunu almıyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2017 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Özhaseki: Büyüme hızında dünyada birinciyiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Büyüme hızında dünyada birinciyiz. Şimdi akılları da almıyor, bu kadar üzerlerinde oynadıkları bir ülke, bu kadar kötülük ettikleri bir ülke, ihtilal denedikleri bir ülke, senelerce binlerce şerefsize, namussuza silah verip bize doğrultup savaştıkları bir ülke, nasıl oluyor da bu kadar belanın altından kalkıyor, hepsini yerle bir ediyor, sonra da büyümeye devam ediyor? Akılları bir türlü bunu almıyor." dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ tarafından Pınarbaşı ilçesine yaptırılan Pazarören Besi Çiftliği ile Çiftçi Eğitim Merkezi'nin açılışında konuşan Özhaseki, Şeker Fabrikası'nın seneler öncesinde batakta olduğunu belirterek "600 milyon lira civarında borcu vardı, maaş ödeyemiyorlardı. Şimdi ise açığa çıktı, parası var, pulu var." diye konuştu.

Özhaseki, Allah rızası için yola çıkıldığında Allah'ın yardımcı olacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Zamanında Kocaeli'de bir belediye başkanı küçücük bir baraj yaptı ve 3,5 milyar dolar devleti borçlandırdı. Şimdi ana muhalefetin lideri orada bağırıyor ya 'Bizim belediye başkanlarımızın boğazından haram geçerse atarım, tutarım' diyor ya külahıma anlatsın, külahıma. Etrafındakilere baksın, hepsini kovması lazım hemen. Sözünün eriyse etrafındakileri hemen kovması lazım. Orada 3,5 milyar dolar Yuvacık Barajı'na harcıyor ve şimdi hala belediye başkanımız onun borcunu ödüyor. Biz Kayseri'ye Yamula Barajı yaptık. 65-70 kilometre su tuttu, elektrik üretiyoruz, baş başa verdik uğraştık, devletin cebinden 1 lira çıkmadı."

- "O sokaklarda biz geziyoruz"

Bakanlık olarak Güneydoğu'daki yapılanmayı da takip ettiklerini dile getiren Özhaseki, "Orada teröristlerin yaktığı, yıktığı ne varsa mağdur olan insanların acılarını dindirecek, yaralarına merhem olacak şekilde evlerini yapmaya gayret ediyoruz. Vatandaş zaten onlardan yüz çevirdi, vatandaş döndü şimdi burada yaşayan kardeşlerimizle tam kardeşlik hukukunu tesis edecek bir muhabbete taşıyor. O sokaklarda biz geziyoruz ama onların PKK'lı siyasi uzantıları oralarda gezemez hale geldiler." ifadelerini kullandı.

-"Hedefe İslam ülkelerini koydular"

Bakan Özhaseki, eskiden iki kutuplu bir dünya olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

"Eskiden bir tarafta NATO hür ülkeleri temsil eder, bir tarafta da Varşova, 'demir perde ülkeleri'ni temsil ederdi. Bu iki kutuplu dünyada sürekli birbirleriyle didişerek düşmanlık ilan ederek kendilerinin konumlarını sağlamlaştırırlardı. Varşova Paktı çöktü, sonra NATO ne yapmaya başladı? Kendisine yeni bir rakip bulmaya başladı. Emperyal güçler bir araya geldiler, dünyadaki ülkeleri örgütleyerek İslam ülkelerine karşı bir taarruz başlattı. Hedefe İslam ülkelerini koydular. Kuzey Afrika ülkelerinden başladılar. Libya'da Kaddafi'ye küfrederek kötü adam ilan ettiler, zamanla vatandaş Kaddafi'yi arar hale geldi. Mısır'da devrim yapıldı, ihtilalcileri bütün Batı ayakta alkışladı. Ne oldu, hür dünya ihtilalcileri niye alkışlıyorsunuz? Burada seçimle iş başına gelmiş insanların kovulmasını, idamla yargılanmasını nasıl seyrediyorsunuz siz? Avrupa Birliği normlarına ne oldu? Küçücük yavrularımız şehit olurken seyrettiniz orada. Sonra devam ettiler Afganistan'a kadar bizim gönül dünyamızda yeri olan ülkelerin hepsinde rezilliğin bini bir para. Batı ve emperyal ülkeler, bu gittikleri yere demokrasi mi götürdüler, insan haklarını mı götürdüler, barışı mı götürdüler? Bizim gönül dünyamıza ait ne kadar ülke varsa hepsine savaş götürdüler, kan götürdüler, gözyaşı götürdüler."

- "Eski Türkiye yok"

Emperyal güçlerin Türkiye üzerinde de oyunlar oynamaya çalıştıklarına değinen Özhaseki, bu oyunların yaklaşık 10-15 senedir devam ettiğini anlattı. Özhaseki, şöyle konuştu:

"Gezi olaylarını başlattılar. Sonra 17-25 Aralık olayları oldu. 15 Temmuz'da bu hain adamlar bir gecede darbe yapmaya kalkıştılar. Bütün bu saydıklarımın arkasında sizler hangi ülkelerin olduğunu biliyorsunuz. Bu FETÖ'cülerin arkasında kimlerin olduğunu biliyorsunuz. Nerede saklandıkları belli, nereden beslendikleri belli, nereden emir aldıkları belli, bunlar aleni, bilinmeyen bir şey değil. Bunlar istiyorlar ki 'eski Türkiye olsun, emir verelim, oranın cumhurbaşkanı, başbakanı hazır olda bizim söylediklerimizi dinlesin, hizaya gelsin, diz çöksün.' Diz çöktüremeyecekler Allah'ın izniyle eski Türkiye yok, bitti."

- "Büyüme hızında dünyada birinciyiz"

Özhaseki, "Reza diye bir şarlatan Amerika'da konuşuyor, bizimkiler keyiften dört köşe, hayret edilecek bir durum. Dört bir taraftan düşman saldırıyor ama Allah'a hamdolsun biz soğan yemedik ki ağzımız koksun, çiğ yemedik ki midemiz ağrısın." dedi.

Bakan Özhaseki, bu milletin evlatları olarak Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizler bu milletin evlatlarıyız, bu milletin değerlerini taşıyoruz. Hizmet için buradayız ve sonuna kadar da hizmet etmeye devam edeceğiz. Bir taraftan onlarla mücadele edeceğiz, bir taraftan da hizmet yapıp ülkeyi ayağa kaldıracağız. İkisi bir arada gitmezse olmaz zaten. Onlarla mücadele etmekte geride durmak yok, pes etmek yok, korkmak yok, Cenabıhak 'Siz inanıyorsanız güçlüsünüzdür' diyor, biz inanıyoruz güçlü olacağız, bundan sonra da. Bir taraftan da bu tür yatırımlarla Türkiye'yi geleceğe taşıyacağız. En son ekonomik veriler açıklandı, yüzde 11'in üzerinde Türkiye büyüdü. Sene sonu da açıklanacak yüzde 7,5'i bulacak. Büyüme hızında dünyada birinciyiz. Şimdi akılları da almıyor, bu kadar üzerilerinde oynadıkları bir ülke, bu kadar kötülük ettikleri bir ülke, ihtilal denedikleri bir ülke, senelerce binlerce şerefsize, namussuza silah verip bize doğrultup savaştıkları bir ülke, nasıl oluyor da bu kadar belanın altından kalkıyor, hepsini yerle bir ediyor, sonra da büyümeye devam ediyor. Akılları bir türlü bunu almıyor. Bizi bu yolda Allah utandırmasın."

Konuşmanın ardından dualar eşliğinde Özhaseki ve beraberindekiler, tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

Törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve çok sayıda kişi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber