Başbakan Yıldırım: Türkiye rest çekti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2017 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Yıldırım: Türkiye rest çekti

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Şimdi yüzde 11,1 büyüdük. Dünyada en fazla büyüyen ülke Türkiye. Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı bunu da beğenmedi. Bir sefer de 'Allah razı olsun, göğsümüzü kabarttınız, dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye'yi yaptınız' de." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Kazım Karabekir Paşa Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ardahan 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Kongrelerin, partiler için bir heyecan ve şölen olduğunu belirten Yıldırım, Türkiye'nin 2000'li yılların başında adeta iflasın eşiğine sürüklendiğini söyledi. Yıldırım, o yıllarda bir gecede Türkiye'nin yüzde 50 fakirleştiğini, faizlerin yüzde 7 bin 500'lere tırmandığını ama o günlerin geride kaldığını dile getirdi.

Geçmişten ders alınarak, geleceğin inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, parti olarak "Yeter, söz de karar da milletindir." dediklerini aktardı.

Yıldırım, hedefin 2023 olduğunun altını çizerek, 2019 seçimlerine hazırlandıklarını söyleyip, "Yine AK kadrolar, kutlu yürüyüşte beraber olmaya var mısınız? 2019'da yeni bir destan yazmaya hazır mısınız?" diye seslendi.

Hizmet ve eser ürettiklerini, şehirler ve köyler için sorunları çöze çöze bugünlere geldiklerini anlatan Yıldırım, "Ama bazıları var ki sadece laf üretiyor, dedikodu üretiyor, sadece iftira, yalan." diye konuştu.

Yıldırım, yıllardır konuşanların bu ülkeye verecekleri bir şeyi bulunmadığını kaydederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ardahan'da veya Türkiye'nin herhangi bir yerinde gösterebilecekleri bir eserleri var mı? Ama hizmetleri engellemek, geciktirmek için her şeyi de yapıyorlar. Bunların ne Ardahan'a ne Türkiye'ye ve Türkiye'nin geleceğine hiçbir katkıları olmadı. Yalan, dolan olunca bunlarla kimse yarışamaz. Bunların işi hiçbir zaman yapmak olmadı, millet olmadı, milletin derdi bunların derdi olmadı. Karalamak, varsa yoksa karalamak.

Şimdi yüzde 11,1 büyüdük. Dünyada en fazla büyüyen ülke Türkiye. Çin'i de Hindistan'ı da geride bıraktık. Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı bunu da beğenmedi. 'Bu büyüme hormonlu bir büyüme' dedi. Ne diyelim? Hani tilki uzanamadığı üzüme koruk dermiş ya, bunun ki de o misal. Bir sefer de 'Allah razı olsun, göğsümüzü kabarttınız, dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye'yi yaptınız' de."

- "Sınır ticareti hakkını genişletiyoruz"

AK Parti döneminde Ardahan'a yapılan hizmetleri anlatan Başbakan Yıldırım, 15 yılda şehre 5 milyon liralık yatırım sağladıklarını vurguladı.

Yıldırım, "Ardahan'ın içinde olduğu serhat şehirlerimize sınır ticareti hakkını genişletiyoruz. Bu ne demektir? Buradan Gürcistan'la Nahçıvan'la daha fazla ticaret yapacaksınız. Çalışmalar sonuna geldi, yakında inşallah bunun kararını da alıyoruz. Böylece buralarda ekonomik canlanma olacak. Komşu ülkelere geçip oradan alışveriş yapacaksınız, onlar kolayca gelip, buradan alışveriş yapacak. Böylece Ardahan'ın ekonomisi de canlanacak." dedi.

Eğitim alanında Ardahan'a yapılan yatırımlara da değinen Yıldırım, bin derslik yapıldığını, TOKİ ile 154 konut inşa edildiğini, 12 sağlık tesisinin hizmete alındığını, yeni açılan okullarla derslik başına düşen öğrenci sayısının yarıya indiğini söyledi.

Yıldırım, şehirdeki okullarda ücretsiz ders kitabı dağıtma işinin 5 milyonu bulduğunu belirterek, 2008'de üniversite yapıldığını ve şu anda da 5 binden fazla öğrencisinin bulunduğunu kaydetti.

- "Çıldır'a, Posof'a hastane yapıyoruz"

Ardahan'ın atık su tesisini de yaptıklarını anlatan Yıldırım, 2 bal ormanı, 8 mesire alanı, Ardahan Şehir Ormanı ve 4 bin kapasiteli hayvan pazar yerini de hizmete aldıklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"25 milyon fidan diktik. 2013'te Ardahan'ı da doğalgazla buluşturduk. Bugün Ardahan'da 10 bin aileden fazla haneye sosyal desteklerimiz ulaşıyor. 40 yataklık Göle Devlet Hastanesi'ni hizmete aldık. Şimdi de merkeze, Çıldır'a, Posof'a hastane yapıyoruz, ihale aşamasında hayırlı uğurlu olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber