Meclis'te yine gerginlik çıktı

CHP Grup Başkanvekili Özel: - "Süleyman Soylu, Erdoğan sonrası AK Parti için genel başkan projesidir ama bu, bugünün projesi değildir; bu, kendisinin projesi de değildir. Bu, yaklaşık 9-10 yıllık bir FETÖ projesidir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2017 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te yine gerginlik çıktı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrası AK Parti için genel başkan projesidir ama bu, bugünün projesi değildir; bu, kendisinin projesi de değildir. Bu, yaklaşık 9-10 yıllık bir FETÖ projesidir." iddiasında bulundu.

TBMM Genel Kurulunda İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bu bakanlıklara bağlı kurumların 2018 yılı bütçeleri üzerinde CHP milletvekilleri söz aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Soylu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben "Sen bittin." dediğini aktararak, "Bu dil İçişleri Bakanlığı makamını işgal edecek birine yakışacak bir dil mi? Bu dil üçüncü sınıf mafya babalarının kullandığı bir dil. Bu ağız üçüncü sınıf mafya babası ağzı değil mi? " şeklinde konuştu.

"Bu dili kullanan, bu üçüncü sınıf mafya babası ağzını kullanan kişinin elinde 49,5 milyar lira devlet bütçesi var, yarım milyon silahlı güç var." diyen Tezcan, "Bugün bunu belki memnuniyetle karşılıyor olabilirsiniz ama oradan sağı solu, hesabını yapmadan tehdit edenlerin tehditleri birgün size de yönelir. Bunu korktuğumuz için söylemiyoruz, ne söylerseniz söyleyin korkmayacağız. Bizi korkutmaya gücünüz yetmez. Burada devletin tepesinde, kriminal siyaset inşa ediliyor. Bu, devletin bakanlarının üslubu olamaz, bu, mafyanın üslubu olur. Devletin tepesinde kriminal siyaset inşa etmek mafyatik iktidar arayışıdır. Vazgeçin mafyatik iktidar arayışından." ifadelerini kullandı.

Soylu'nun telaşla sözünün ölçüsünü kaçırdığını söyleyen Tezcan, "Ölçüsüz sözü maharet sananlar birgün kendi sözleriyle tokatlanırlar. Tıpkı Sayın Soylu gibi. 2008'de bakın AK Parti Genel Başkanı için ne diyor; 'Gündüz imamı, gece papazı oynuyor.' Erdoğan için söylediği söz bu. Sayın Bakan, kilisenin papazını söylüyorsun da bu kilisenin zangoçu kim? Zangoçluk görevi sana mı düştü? Kilisenin zangoçu sensen, bir şeyi itiraf edeyim, bu görevi bihakkın yerine getirdiğine hiç şüphe yok ama zangoçlara da gelecek yok, onu bilmende fayda var. " dedi.

Bütçeyi reddettiklerini bildiren Tezcan,"Bu bütçe zangoçların bütçesidir." şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Eseyan, Bülent Tezcan'ın konuşmasına ilişkin, "Hristiyanlıkla ilgili önemli değerleri, hakaret ve ön yargılı itham olarak kullandı. Hristiyan vatandaşı olarak bunu şiddetle kınıyorum ve özür talep ediyorum." diye konuştu.

- CHP Grup Başkanvekili Özkoç'un konuşması

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bir insanın geçmişte yaptıkları ve söylediklerinin, sözlerin doğruluğu ve söylediği sözlerin arkasındaki duruşuyla itibar kazandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, bir videoda yer aldığını savunduğu ifadelerini okuyan Özkoç, "Savcı Zekeriya Öz için, önce (Yaptığı işlerin doğruluğunu addeden kişi), daha sonra ise (Bu sümsük mü bu davaları yapan?) diyor." ifadelerini kulladı.

CHP'li Özkoç, Soylu'nun "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için önce "Başbakan (Recep Tayyip Erdoğan) rantın babasını getirdi, kendisini padişah olarak görüyor.", daha sonra AK Parti'ye geçme sözünü alınca, "Allah şahittir ki bütün bedenim kan gölüne dönse de Tayyip Erdoğan'ın arkasından ayrılmayacağım." dediğini iddia etti.

Özkoç, şöyle konuştu:

"Bir insan bu kadar mı zikzak çizer, bir insan sözünün arkasında bu kadar mı durmaz? Sizin davanızda hiçbir şekilde yer almayan bu kişiyi tüm bu sözleri söyledikten sonra nasıl oldu da içinize sindirdiniz de kucaklar hale geldiniz. Sayın Süleyman Soylu'nun arkasında karanlık ilişkiler, Fetullah cemaati, kendisinin oluşturduğu yeni bir derin devlet anlayışı olabilir ama hiç kimse unutmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti'nin, CHP Genel Başkanının arkasında millet vardır, CHP vardır.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Hükümeti, böyle bir kişiyi eğer orada tutuyorsa bunun bir tek nedeni olabilir. Kendi davasında çalışmış arkadaşlarının, kirlenmemiş olan arkadaşlarının orada bulunup bu işlere karışmasından daha çok; bu davada ne yapacağı belli olmayan, sözünün de itibarı olmayan bir kişiyi orada bulundurup ona her şeyi yaptırtabilmek için orada tutuyordur."

Bu arada tekrar söz alan Bülent Tezcan, Hristiyanlar vatandaşlara hakaret etmediğini söyleyerek, "(Gündüz imamı, gece ise papazı oynuyor) sözü bana değil, Süleyman Soylu'ya aittir." dedi.

- CHP Grup Başkanvekili Özel'in konuşması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın, "Bundan sonra CHP'nin açıkladığı belgeler, hiçbir şekilde bizim siyasetimizin gündeminde yer almayacaktır." dediğini, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri ile parti yöneticileri buna uyduğu halde Bakan Soylu'nun uymadığını ileri sürdü.

CHP'li Özel, şu iddialarda bulundu:

"Peki parti kararına rağmen bunu niye yapıyor? Mesele kurumsal değil kişisel demek. Burada iki ihtimal var; biri özel sorunları olabilir, o bizim konumuz değil, özel hayatla ilgili sorunlar değil ama partisi içinde kendine özgü sorunlar olabilir, işte o bizim konumuz. İddia ediyorum; Süleyman Soylu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi için genel başkan projesidir ama bu, bugünün projesi değildir; bu, kendisinin projesi de değildir. Bu, yaklaşık 9-10 yıllık bir FETÖ projesidir.

Sayın Bakan, Demokrat Partiye 2008 yılının ocak ayında Genel Başkan olur. 'FETÖ'nün Süleyman Soylu'yu yanına verdiği adam' denilen, cemaat terminolojisiyle kendisinden sorumlu bir 'abi' vardır, abinin adı Vedat Demir'dir. 2009 Mayıs ayında, Hüsamettin Cindoruk 'Bana makosenlerimi giydirmesinler, ben Demokrat Partiyi bir cemaatin partisi haline getirmem' der. Soylu kongreyi kaybeder, bir ay sonra koşarak soluğu Abant toplantısında alır. 12 Eylül 2010'da balkondan Pensilvanya'ya, oraya buraya teşekkürler yapılırken, Soylu'nun AK Parti'ye getirilip monte edilme süreci başlar. Soylu'nun Vedat Demir'le birlikte AK Parti'ye katılmadan aylar önce, şubat ayında Pensilvanya'ya gittiği ve Fetullah Gülen'le konuştuğu iddia edilmektedir. Çıkıp eğer kendisi Fetullah Gülen'le, yanında Vedat Demir olduğu halde görüştüğünü kabul ederse başka bir şeydir, siyaseten tartışılır, reddedilirse tarih vereceğim."

Yanında getirdiği matruşkayı gösteren Özel, "Bu matruşkanın içi açıldıkça bir tane çıkar, içi açıldıkça bir tane daha çıkar, içi açıldıkça bir tane daha, bir daha, bir daha, bu biter. Bu matruşkalardan, acaba içinden çıkacak son isim, son resim siz olmayasınız sakın." diyerek, matruşkanın içinden çıkardığı Soylu'nun fotoğrafını gösterdi.

Özgür Özel, "Virütik hastalıklar geriler, geriler, geriler ama bir virüs yaşam ortamını kaybettiğinde kristalize olur; günler, aylar, yıllar, on yıllar durur, yeni bir besi ortamı bulduğunda yeniden büyüyebilir. Şimdi karşımızda kriptonun kriptosu, en kripto, polikripto derken acaba bir virüs olarak bünyede bir Fetullah Gülen'in Recep Tayyip Erdoğan sonrası AKP Genel Başkanı projesi o günü kristalize halde bekliyor mudur? Bu soruyu kendinize sorun." ifadesini kullandı.

- CHP Grup Başkanvekili Altay'ın konuşması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Bakan Soylu'ya, "Sayın Bakan, peşin hüküm vermek doğru olmadı. Bir belediye (Ataşehir) için peşinen 'hırsız' demeniz görevi kötüye kullanmanızdır, orada yargı var. Hükmü verecek bakan mı, bakanlık mı, yargı mı? Burada kusur işlediniz." şeklinde seslendi.

"Kandırılmakta çok mahir olan AK Parti'nin bu sefer, kandırılan İçişleri Bakanı Soylu tarafından kandırıldığını" iddia eden Altay, "Sayın Bakan, daha önce AK Parti; FETÖ'yü taşeron olarak kullanarak yaptığı kumpasları şimdi Sayın Bakanı taşeron olarak kullanarak yapmaya devam ediyor." dedi.

Engin Altay, Bakan Soylu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı ifadelere ilişkin, "O gece keşke ağzımdan bu laflar çıkmasa" dediğinden emin olduğunu söyledi. Altay, 'Ben de zaman zaman, buraya gelip 'olmadı', 'yakışmadı' demişimdir. Biz Bakandan bunu beklerken, Sayın Bakan bir konuyu internet üzerinden kaşımaya devam ediyor; yetmiyor, bir belediyemize yönelik hukuk dışı bir işlemde bulunuyor." diye konuştu.

Görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanının avukatının, idari mahkemeye yaptığı başvuru dosyasını gösteren Altay, AK Parti'ye yönelik,"Hepinizi severim ama özel hukukum olduğu için onlara ayrıca güveniyorum; İsmet Uçma, Doğan Kubat, Naci Bostancı'ya bu evrakı vereceğim. Al bunları, incele; dersen ki 'Bu evrak belediye başkanının görevden alınmasını gerektiren bir hali kapsıyor', ben de seninle beraber, 'Evet Bakan iyi yapmış' diyeceğim. Var mısın?" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber