İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Memur olmak yerine girişimci olmayı teşvik etmeliyiz'

Girişimcilik alanı çok önemli. Cumhurbaşkanımız da geçen çok güzel ifade etti. Devlet memuru olmak yerine girişimci olmayı özendirmemiz lazım. Tekno girişim, bu çağda ülkelerin pozisyonlarını belirleyecek en önemli alan haline geldi. Her alanda girişimcilik çok önemli ve değerli." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2017 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Memur olmak yerine girişimci olmayı teşvik etmeliyiz'

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Bugün Kudüs'le ilgili ettiğimiz mücadelenin, hakkın ve adaletin hakim olması noktasında özellikle verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması için bizim de girişimcilik ruhunu çok ama çok canlı tutmamız lazım." dedi.

Işık, Gebze'deki bir otel düzenlenen Girişimci İş Adamları Vakfı Gebze Şubesi Açılışı ve 1. Girişimci Buluşması'nda yaptığı konuşmada, vakıfların Türkiye için öneminden bahsetti.

ABD'nin soğuk savaş döneminde net galibiyet elde etmesinde girişimcilik esasına dayalı bir ekonomik kalkınma modelini benimsemesinin etkili olduğunu ifade eden Işık, şu anda da göreceli olarak ABD'yi dünyada diğerlerine göre üstün tutan vasfın yine bu alanda ortaya koyduğu iddia olduğunu kaydetti.

Işık, ABD'yi övmek için bunları anlatmadığını dile getirerek, "Bugün Kudüs'le ilgili ettiğimiz mücadelenin, hakkın ve adaletin hakim olması noktasında özellikle verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması için bizim de girişimcilik ruhunu çok ama çok canlı tutmamız lazım. Türkiye pek çok ekonomik kriz yaşadı. Türkiye'nin kendi iç dinamiklerinden dolayı çıkan en son kriz, 2001 krizi. 2001 krizinin yaraları öyle veya böyle sarıldı." ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarıyla 2001 kriz dönemi parametrelerinin çok daha ilerisine geçtiklerini anlatan Işık, ekonomiyi 4 kat, milli geliri de 3 kat büyüttüklerini bildirdi.

Krizin girişimcilik ruhuna vurduğu darbenin bugün de tam onarılamadığını aktaran Işık, "Girişimcisinin olmadığı bir ülke kesinlikle sürdürülebilir bir kalkınma yakalayamaz. Devletçi modelle kalkınmak mümkün değil. Girişimcilik alanı çok önemli. Cumhurbaşkanımız da geçen çok güzel ifade etti. Devlet memuru olmak yerine girişimci olmayı özendirmemiz lazım. Tekno girişim, bu çağda ülkelerin pozisyonlarını belirleyecek en önemli alan haline geldi. Her alanda girişimcilik çok önemli ve değerli." değerlendirmesini yaptı.

- "Tekno girişimin altını çizmemiz lazım"

Işık, Türkiye'nin kalkınmasında girişimcilerin öneminden bahsederek, şöyle devam etti:

"Girişimcilikle ilgili her çalışmayı ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olarak değerlendiriyorum. Bundan dolayı da vakfa teşekkür ediyorum. Tekno girişimin altını çizmemiz lazım. Şu anda yepyeni çağı yaşıyoruz. Bu çağda alışkanlıklar dahil pek çok şey değişiyor. Bir anda sosyal medya ülke gündemini allak bullak edebiliyor. Ekonomi değişiyor. E-ticaret artık önlemez şekilde dünyada ticarette en belirleyici konuma geldi. Alibaba.com 11 Kasım'da bir saniyede 293 bin dolarlık satış yapmış. Böyle bir dünyada bizim bu alana kayıtsız kalma lüksümüz de yok şansımız da yok."

Yaşadıkları dünyada tekno girişimcilikle farklı olunabildiğini belirten Işık, 17 yaşındaki ABD'li gencin mikroçiplerin ısınma sorununu giderici hikayesini katılımcılara anlattı.

Işık, tekno girişimcilik alanını boş bırakmamaları gerektiğini vurgulayarak, bu alanda devletin önemli destekleri ve teşvikleri bulunduğunu söyledi.

Bu desteklerin çoğunun farkında bile olunmadığını ifade eden Işık, bu alanı ihmal ederlerse sıradanlaşacaklarını kaydetti.

Işık, Kocaeli'nin sanayinin kalbi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bilişim Vadisi hayata geçiyor. 1. etabın 1. kısmında hayat başladı. Şu anda yer tahsisleri yapıldı. Bazı firmalar çalışmaya başladı. Şimdi 1. etabın 2. kısmını da yakında hızlandıracağız ve tamamlayacağız. Bu bölgemiz için fırsat. Bizim insanımız çok zeki ve pratik. Bireysel zeka da dünyada en iyi milletlerden biriyiz. Kafamız her şeye çalışıyor. Ama bu çalışan kafamızı akılla buluşturarak, enerjimiz birleştirerek, takım oyunu oynayarak ülkemiz için de şahsımız için de çok önemli değerlere dönüştürebiliriz. Bunun zemini hazırlamak vakfımızın ve diğer bu konuda çalışan kurum ve kuruluşlarımızın önemli bir hizmeti."

Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç da devletin girişimci adaylarına önemli destekler sağladığını anlatarak, Türkiye'nin güçlenmesini arzuladıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Koç, Işık'a vakfın plaketini takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber