Engelli çocukların üzerinden kirli para trafiği

İran asıllı annenin yıllardır engelli oğluna kavuşmak için hukuk mücadelesi verdiği eski eşi Rıza Paşapur, Zarrab'ın para trafiğini yöneten yakın adamı çıktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Aralık 2017 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli çocukların üzerinden kirli para trafiği

ERCAN ÖZTÜRK

EVLAT MÜCADELESİNİN UCU REZA ZARRAB'A ÇIKTI

Mona Paşapur'un İran'da bir rehabilitasyon merkezinde kocası Rıza Paşapur tarafından zorla tutulan engelli oğluna kavuşmak için başlattığı hukuk mücadelesinin altından kumpas davasının tanığı Reza Zarrab'ın kara para trafiği çıktı. Mona Paşapur malvarlığına el konuyan Zarrab'ın 21 kişilik çetesinin nasıl çalıştığını AKŞAM'a anlattı: Sudabi Nebi Deryani çocuk bakıcısı olarak bizim evde işe başladı, oğlu Hasanpoor Rezayet de Türkiye'ye gelerek bizim şirkete girdi. Daha sonra bütün aile fertleri İstanbul'a geldi. 2009'dan 17/25 Aralık kumpasına kadar kara para trafiğini bu isimler yönetti.

REZA ZARRAB'IN ADAMI!

Buradaki kara para trafiğini İran'da yürütmek için oğlum Armin'in üzerine 6 yıl önce bir şirket kurmuşlar. Daha sonra öğrendim ki rehabilitasyon merkezinde sahipsiz engelli çocuklar üzerine de şirketler kurmuşlar. Bütün bunlar olduktan sonra da oğlumu pencereden atıp kaza süsü vermeye çalıştılar.

BANA PKK'LI DAMGASI VURDULAR

Verdiği hukuk mücadelesinden dolayı tehlikede olduğunun altını çizen Paşapur, "İranlılar eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahnaz Rabiee benimle ilgili iftiralarda bulundu. Sözde 17 bin dolarımı almak için 'Benim PKK'da tanıdıklarım var' tehdidini savurduğumu iddia etti, tutuklanmam için asılsız ihbarda bulundu ve bunu eski eşim yaptırdı.

Annenin hukuk mücadelesini 19 Şubat 2017'de AKŞAM yazmıştı.

Şirketleri tasfiye ediliyor

Reza Zarrab'ın adamı olduğu gerekçesiyle mal varlığına el konulan Rıza Paşapur'un İTO kayıtlarına göre 5 şirketi bulunuyor. Şirketlerden üçü tasfiye halinde, ikisi de çalışmalarına devam ediyor. Ancak Paşapur'un firmalarının tamamı balon çıktı!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber