İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bürokratlar, polisler dahil 40 kişilik vurgun listesi

TRT'de nüfuzunu kullanarak vurgun yapan eski sekreter Aysun E., sevgilisinin Keşan'daki evinde yakalandı. Evli olan Aysun E. ve isimlerini deşifre ettiği zanlıların, TRT'de bazı yöneticilerin imzasını taklit ederek düzenlenen kantin ihalesinden ve olmayan arsaların satışından kar payı verileceği vaadiyle 40 kişiyi 10 milyon TL dolandırdığı belirlendi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 17 Aralık 2017 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bürokratlar, polisler dahil 40 kişilik vurgun listesi

TRT'de, 2 yıl önce taşeron firma üzerinden sekreter olarak çalışmaya başlayan Aysun E.'nin vurgunu, TRT çalışanları ve vatandaşların şikayetiyle ortaya çıktı. Sekreterlik yaptığı TRT'de 2 yöneticinin kaşelerini kullanan Aysun E.'nin, hayali ihaleyle TRT'nin kantinini yıllık 800 bin TL karşılığı kiraya verdiği tespit edildi.

Sahte ihaleyle kiraladığı kantinden kar payı dağıtma vaadiyle TRT çalışanlarından da para topladı. Yetmedi, arsa alım satımı yoluyla yüksek kazanç vaat ederek, hem TRT çalışanlarından hem de vatandaşlardan farklı tutarlarda paralar aldı. Topladığı paraları geri ödememesi sonucu patlak veren skandal üzerine TRT inceleme başlattı. Ancak kurum ile ilişiği kesilen Aysun E. kayıplara karıştı. Mağdur olan TRT çalışanlarının ve vatandaşların şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

KOCASI TUTUKLANDI

HABERTÜRK'ün olayı 9 Ağustos'ta manşetten duyurmasının ardından, Aysun E. tarafından dolandırıldığını iddia eden birçok kişi savcılığa başvurdu. Aralarında polisler, bürokratlar ve bazı TRT çalışanlarının da olduğu yaklaşık 40 kişi, dosyada müşteki olarak yer aldı. Belgeler üzerinden yapılan incelemeler, Aysun E.'nin 10 milyon TL'lik vurgun yaptığını ortaya koydu. Ancak tüm işlemlerin sahte olması nedeniyle TRT'nin kurumsal olarak herhangi bir zararının söz konusu olmadığı belirlendi. Aysun E.'nin dolandırıcılık çarkında yer aldığı değerlendirilen polis kocası da soruşturma kapsamında tutuklandı.

TAKİBİN ARDINDAN YAKALANDI

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre savcılığın talimatı ile polis, Aysun E.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Ankara polisinin teknik ve fiziki takibi sonucu Edirne Keşan'da olduğu tespit edilen Aysun E.'nin bulunduğu adrese operasyon yapıldı. Aysun E., sevgilisi olduğu iddia edilen kişiye ait evde gözaltına alınıp Ankara'ya götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber