'Çatıya çıkan' Hatice üniversite sınavı için özel ders alacak

Şanlıurfa'da zorla evlendirilme korkusuyla intihara teşebbüs eden Hatice'ye, Eyyübiye Belediyesi'nden yardım eli uzandı. "Evlenmek değil okumak istiyorum" çığlığını Habertürk'ün duyurduğu Hatice'ye üniversite sınavına kadar özel ders verilecek. Baba Abdullah Avcı da kızını okutma sözü verdi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 17 Aralık 2017 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Çatıya çıkan' Hatice üniversite sınavı için özel ders alacak

Babası evlendirmek isteyince çatıya çıkıp intihara kalkıştı. Türkiye, Şanlıurfalı 20 yaşındaki Hatice Avcı'nın dramını Habertürk'ün 'Yeter' manşetiyle duydu. "Evlenmek değil okumak istiyorum" diyen, güçlükle ikna edilip ölümün kıyısından dönen Hatice'nin yüzü artık gülüyor. İntihar girişiminin ardından babası da evlendirme inadından vazgeçti. Hatice Eyyübiye Belediyesi'nden uzanan yardım eliyle de hayaline kavuştu.

BELEDİYE OKUTACAK

Gazete Habertürk'ten Ümran Avcu'nın haberine göre Hatice'yi ve ailesini evinde ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, hem genç kızın okul masraflarını hem de evlerinin tadilatını üstlendi. Genç kız kaybettiği zamanı, üniversite sınavına kadar alacağı özel derslerle kapatacak.

'HAYALİM İÇİN ÇALIŞACAĞIM'

Türkiye'nin hemen her yerinden yardım etmek istediğini söyleyen onlarca insanın telefonla aradığını söyleyen Hatice, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Her şey sizin sayenizde oldu. Artık yeni bir hayata başlıyorum ve çok mutluyum. Babam herkesin içinde söz verdi. 'Kızımı evlendirmeyeceğim. Madem okumak istiyor, okusun ve meslek sahibi olsun' dedi. Artık hemşire olma hayalimi gerçekleştirmek için çalışacağım. Ne kadar iyi insan varmış meğer. Tanımadığım bilmediğim insanlar yardım etmek için arıyor. Yalnızca eğitimimi değil, yaşadığımız evin tadilatını da üstlendiler. Yıllar sonra tuvalet ve banyomuz olacak. Eve yeni eşya alınacak. İyi ki varsınız. Hayatımda ilk defa mutluluktan ağladım ve anladım ki insan yalnızca dertten ağlamazmış."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber