İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Bu hamle zulmün derinleşmesine engel olabilecek'

Başbakan Yardımcısı Akdağ: (İİT Olağanüstü Zirvesi) Belki de böyle bir hamle beklenmiyordu ama bu hamle aslında orada zulmün derinleşmesine engel olabilecek, son derece önemli bir hamle oldu. Gelişmeleri izleyeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2017 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bu hamle  zulmün derinleşmesine engel olabilecek'

Akdağ, A Haber'de katıldığı canlı yayında, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına yönelik, Donald Trump ve Amerika'nın attığı adımın tarihi bir hata olduğunu vurguladı.

Bu kararın bölgedeki istikrarı iyice bozacağını, oradaki zulmü derinleştirecek büyük bir hata olduğunu dile getiren Akdağ, şöyle konuştu:

"Arkasındaki sebepler zamanla daha iyi ortaya çıkacaktır. Genellikle şu konuşuluyor, 'Donald Trump'un birtakım iç sıkıntıları vardı, kendi iktidarını muhafaza etmek için bunun için belli lobilerin etkisinde kalarak bu iş yapıldı.' Sebebi ne olursa olsun, oradaki zulmü derinleştirecek bir adım attılar. Daha doğrusu eğer buna müsaade edilirse derinleştirecek bir adım attılar. Ama gerçekten Türkiye'den Sayın Cumhurbaşkanımızla çok gür bir seda yükseldi. Büyük bir liderlik sergiliyor, Sayın Cumhurbaşkanımız. Liderlik kabiliyetleri ya da özellikleri böyle zamanlarda ortaya çıkıyor. Yani sınırları zorlamak, herkesin 'olamaz, yapılamaz' dediğini yapmak üzere harekete geçmek ve orada muvaffak olmak, gerçek bir liderlik örneği."

Akdağ, Türkiye'nin çağrısıyla İİT'nin olağanüstü toplandığını hatırlatarak, bütün Müslümanların bu haksızlığa karşı ortak karar aldığını dile getirdi.

Olağanüstü toplantıda, "Doğu Kudüs, bağımsız Filistin Devleti'nin başkentidir, 1967'deki sınırlar esas olmak üzere, 1980 Birleşmiş Milletler kararları esas olmak üzere biz bu başkenti bir kere daha dünyaya ilan ediyoruz. Filistin Devletini tanımamış ülkeleri Filistin'i tanımaya davet ediyoruz. Bu zulme de asla rıza göstermiyoruz." kararının alındığını ifade eden Akdağ, şöyle devam etti:

"Belki de böyle bir hamle beklenmiyordu ama bu hamle aslında orada zulmün derinleşmesine engel olabilecek, son derece önemli bir hamle oldu. Gelişmeleri izleyeceğiz. İsrail Devleti aslında korkunç bir hırsla yıllardır yaptığı zulmü devam ettiriyor. Yaklaşık 10 senedir, Gazze'de 2 milyon Gazzeli adeta açık hava hapishanesinde, Batı Şeria'da aynı şekilde sıkıntılar var. Dünyanın bu meseleye kör ve sağır kalmaması lazım. Yani sadece kınamayla falan da bu işler olmaz. Orada zulüm gören kardeşlerimize, zulüm gören insanlara sahip çıkmak lazım. Bu sahipliğin liderliğini Sayın Cumhurbaşkanımızın yapıyor oluşu gerçekten Türkiye adına iftihar verici bir hadisedir. Bizim tarihimize, tarihi mirasımıza da son derece yakışan bir durumdur."

Akdağ, İİT Olağanüstü Zirvesi'nden çıkan kararda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinin etkisinin büyük olduğunu vurgulayarak, bazı lobilerin başarısız olması için çalışmasına rağmen toplantının büyük bir başarıyla neticelendiğini anlattı.

İİT Olağanüstü Zirvesi'nde İslam ülkelerinin fire vermeden toplandığını ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

"Devlet başkanları ya da başbakanları seviyesinde 20'ye yakın katılım oldu. Onun dışında da bütün ülkeler bildirinin altına imzasını açıkça koydular ve bildirinin ifadeleri son derece net. Diplomatik bir dille muğlak ifadelerle kaleme alınmış bir bildiri değil. Açıkça, net ifade ediyor ki 'Burada bir zulüm var. Amerika'nın yaptığı yanlış, İsrail'İn yaptığı yanlış. Biz bu yanlışı kabul etmiyoruz. Filistin'i bağımsız bir devlet olarak ve Doğu Kudüs'ü de Filistin'in başkenti olarak tanıyoruz, ilan ediyoruz.' Zaten biliyorsunuz Türkiye'nin Doğu Kudüs'te büyükelçilik seviyesinde bir temsili var. Diğer ülkelerin, Müslüman ülkelerin de özelikle oradan başlayarak, bu büyükelçilikleri orada tesis etmesi lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber