Lüks yolcu vagonları geliyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman Adapazarı İstanbul hattında lüks vagonların sefere konulacağını açıkladı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) gezisi sırasında inşaatı devam etmekte olan EUROTEM hızlı tren fabrikasına da uğradı.

Süleyman Karaman çalışmaları yerinde izleyerek ilgililerle inşaatın seyri konusunda görüştü. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman "Vatandaşımızın kaliteli ve konforlu trenlere binmesi lazım, bir defa binen memnuniyetini dile getiriyor. Son yıllarda hükümetimizin de büyük desteği ile demiryollarına yapılan yatırımlarla bu sektörde bölgede lider konumuna geldik. Demiryollarının modernizasyonu için 6 milyar YTL lik bütçe yapıldı. İlk defa uluslararası Demiryolları Birliği İcra Komitesi Ortadoğu Ülkeleri Demiryollarını 2007-2008 döneminde TCDD temsil ediyor. Bu değişimin içinde TÜVASAŞ'ın önemi büyüktür. İleriye doğru daha da büyüyerek dizel tren setlerin (DMU) seri üretimine geçeceklerdir

Demiryolu sektöründeki faaliyetlerin, TCDD ve işletmeleri arasında mevcut tele konferans sisteminin TÜVASAŞ'ta da kurularak her aşamada entegre bir şekilde yapılması gereken işlerin süratle yapılmasının sağlanmasını isteyen Karaman; "Adapazarıİstanbul hattında TÜVASAŞ'ta üretilen klimalı lüks yolcu vagonlarını sefere koyacağız" diyerek konuşmasını tamamladı. TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, "2006 yılı gerçekleşme ve 2007 yılı hedeflerine ulaşabilmek için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber