İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Ya ne yapsaydık? Ölüme mi mahkum etseydik?'

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: - "Bugün bizim yüzümüze bakarak, 'Suriyelilere neden bu kadar yardım yapıyorsunuz?' diyenler var. Ya ne yapsaydık? Ölüme mi mahkum etseydik? Bir kuş, köpek için vakıf kuran medeniyetin torunları, insanların ve çocukların orada, o vahşeti yaşamasına müsaade mi etseydi? Bunlar insanlıktan nasibini almayanların düşünebilecekleri şeyler değildir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2017 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ya ne yapsaydık? Ölüme mi mahkum etseydik?'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bugün bizim yüzümüze bakarak 'Suriyelilere neden bu kadar yardım yapıyorsunuz?' diyenler var. Ya ne yapsaydık? Ölüme mi mahkum etseydik? Bir kuş, köpek için vakıf kuran medeniyetin torunları, insanların ve çocukların orada, o vahşeti yaşamasına müsaade mi etseydi? Bunlar insanlıktan nasibini almayanların düşünebilecekleri şeyler değildir." dedi.

Çavuşoğlu, Bursa'da Yunus Emre Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen AK Parti Yıldırım İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti olarak birçok alanda yatırımlar yaptıklarını ve vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.

Mudanya'da denize nazır bir hastane yapıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Kartal yuvası gibi bir hastane yaptık Mudanya'ya. Emin o yolun kenarından Kılıçdaroğlu geçse orasını beş yıldızlı bir otel zanneder. Onun havsalasına oraya hastane yapmak değil, beş yıldızlı otel yapmak gelir." diye konuştu.

Millet odaklı siyaset yapmaya söz verdiklerini aktaran Çavuşoğlu, "Bizim için gururların en büyüğü, bu millete hizmetkar olmaktır. Biz milleti devletin esiri değil, devleti milletin hizmetkarı olarak tasarlayan kadroların elemanlarıyız." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, AK Parti kadrolarıyla hep birlikte tarih yazdıklarını dile getirerek, "Biz, ülkeyi 100 kat büyüttük. Bunun yanı sıra bu ülkenin tahkimatını sağladık. Bölgede ve küresel anlamda güçlü bir yere sahip olmasını sağladık. Bundan 50 yıl sonra tarih sahnesinde, kitaplarında çocuklarınız ve torunlarınız, bugünün tarihini yazanları, yani sizleri okuduğu zaman 'Allah razı olsun.' diyecek." yorumunu yaptı.

- "Bütün ümmet, Türkiye'ye gözlerini dönmüş"

"Arakan'da bir mezalim yaşanıyor, ilk ses veren Recep Tayyip Erdoğan oluyor." diyen Çavuşoğlu, değerler, inançlar ve iman ile nerede bir mazlum ve mağdur varsa orada olacaklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün bizim yüzümüze bakarak, 'Suriyelilere neden bu kadar yardım yapıyorsunuz?' diyenler var. Ya ne yapsaydık? Ölüme mi mahkum etseydik? Bir kuş, köpek için vakıf kuran medeniyetin torunları, insanların ve çocukların orada, o vahşeti yaşamasına müsaade mi etseydi? Bunlar insanlıktan nasibini almayanların düşünebilecekleri şeyler değildir. Afrika'nın ortalarındaki kardeşlerimize balık tutmasını bile öğretmemişler, istismarcı ve sömürgeciler. Toprağı ekip dikmesini bile öğretmemişler. Mesele insanlıksa, insansa biz varız. Bugün sadece Türkiye'de yaşayanlar değil, bütün ümmet Türkiye'ye gözlerini dönmüş ve oradan gelecek bir sese kulak veriyor, bir nefese ihtiyacı var."

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının Müslümanların sinir uçlarına dokunmaktan başka bir şey olmadığına dikkati çeken Çavuşoğlu, "Kudüs, bizim için bir iman, inanç meselesidir. Biz yüreğimizi parçalamayacağız, paralamayacağız da bir nefesimizi tüketmeyeceğiz de kim tüketecek?" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber