'FETÖ ile mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz'

Çavuşoğlu, FETÖ ile mücadeleyi beş temel eksende yürüttüklerini söyleyerek, "FETÖ'nün üyelerinin değişik ülkelerde yakalanması ve teslim edilmesi. FETÖ terör örgütünün uluslararası alanda terör örgütü ilan edilmesi. FETÖ ile mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Türk bayrağını kullanmalarına izin vermeyeceğiz. FETÖ iltisaklı okulların, kuruluşların kapatılması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2017 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ ile mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege adalarına yönelik olarak, "1996 yılında Kardak krizinden sonra adaların filli ve hukuki durumunda hiçbir değişiklik olmamıştır" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2018 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri devam ediyor. Dışişleri, Ekonomi, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ve bağlı kuruluşların bütçesi görüşüldü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de çatışmaların büyük oranda durdurulduğunu söyleyerek, Türkiye'nin proaktif bir dış politika izlediğini ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin itibarına ilişkin olarak, "Doğru olanların yanında durursak Türkiye'nin itibarı artıyor. UNESCO İcra Komitesi'ne aday olduk. Bizimle birlikte dört ülke aday oldu. Dünyadaki ülkelerin UNESCO'ya üye olan ülkelerin üçte ikisinin oyunu alarak Almanya gibi bir ülkeyi saf dışı bırakarak seçildik. Biz doğru bildiğimiz istikamette ilerleyeceğiz, istikametimizden sapmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Terör örgütleri ile mücadele ettiklerini belirten Çavuşoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştirenler ile mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti. Çavuşoğlu, FETÖ ile mücadeleyi beş temel eksende yürüttüklerini söyleyerek, "FETÖ'nün üyelerinin değişik ülkelerde yakalanması ve teslim edilmesi. FETÖ terör örgütünün uluslararası alanda terör örgütü ilan edilmesi. FETÖ ile mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Türk bayrağını kullanmalarına izin vermeyeceğiz. FETÖ iltisaklı okulların, kuruluşların kapatılması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği ile sorunları olmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Avrupa, Büyük Avrupa'yı göremiyor. Avrupa Birliği'nin geleceği parlak değil. Türkiye düşmanlığı sadece Erdoğan düşmanlığı. Fakat en son Norveç'te Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü düşman hedefi olarak hedefe koymalarının sebebi, bunu yapanlar ve destekleyenlerdeki İslam düşmanlığıdır" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Başbakan Yıldırım'ın Myanmar'a gideceğini de sözlerine ekledi.

Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Amerika'nın aldığı karar uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırıdır. Ameri attığı adım bölgede sorunları karmaşık hale getirdi. İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında çok önemli kararlar aldık. Amerika'yı kararından vazgeçirmemiz gerekiyor. Bağımsız Filistin Devleti'nin tanıtımı için yoğun çaba sarf etmemiz gerekiyor."

Ege adalarına ilişkin Çavuşoğlu, "Genel Başkanlar ne zaman çağırırsa geliriz. Bu konunun sebebi, 1914 altı devletin imzaladığı anlaşma var. 1923 Lozan Barış Anlaşması, 1947 Paris Anlaşması. Bu anlaşmalarla kara suları, kıta sahanlığı, uçuş hatları belirlenmediği için bazı adacıklar konusunda boşluklar olmuş. Türkiye 'bizim' demiş, Yunanistan 'bizim' demiş. 1996 yılına kadar devam etmiş. Kardak sorununa kadar ne olduysa olmuştur. 1996 yılında Kardak krizinden sonra adaların filli ve hukuki durumunda hiçbir değişiklik olmamıştır" bilgilerini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber