Başkentte sahte kredi kartı operasyonu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2007 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentte vatandaşlara ait kart bilgilerini kullanarak bastıkları kredi kartı ile bankaları ve vatandaşları maddi zarara uğrattıkları tespit edilen 14 kişi gözaltına alındı.

Emniyet, bazı kişilerin kredi kartı kopyalayarak haksız kazanç elde ettiklerini belirlemeleri üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yaklaşık 5 ay önce projeli bir çalışma başlattı.

Çalışmalar neticesinde suç örgütüne yönelik "Manyetik" adı verilen bir operasyon düzenlendi. Operasyonda suç örgütünün elebaşı olduğu belirlenen Nadi Ç. ile birlikte Taner Ç., Metehan A., Oğuz Y., Hatip K., Murat Ç., Sinan D., Bülent B., Hurşit K., Murat A., Alber Y., Hasan Soner G., Nihat Ç. ve Hakan Ç. gözaltına alındı.

Zanlılardan Nadi Ç.'nin kart dolandırıcılığı suçundan daha önce çıkartıldığı mahkeme tarafından 36 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, ancak hükümlü bulunduğu Niğde Cezaevinden firar ederek, söz konusu suç örgütünü kurduğu belirlendi.

Yapılan incelemede şüphelilerden elde edilen kartların, yurt dışı kaynaklı oldukları ve manyetik şerit bilgilerinin kopyalandığı belirlendi.

Gözaltına alınan zanlıların ele geçirdikleri bilgileri kullanarak hayali şahıslar adına kredi kartı bastıkları, ayrıca sahte kimlikle bankalardan kredi kartı müracaatında bulundukları ve aldıkları bu kartları da alışverişte ve nakit para çekmede kullandıkları tespit edildi.

Operasyonda elde edilen delillerin incelendiği belirtilirken, suç örgütünün bu yolla ne kadarlık vurgun yaptığının tespit edilmeye çalışıldığı, ancak bilgisayar kasalarında ele geçirilen hesap bilgilerinde binlerce YTL'lik para bulunduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber