Ataşehir'in Başkanvekili de yolsuzluk sanığı

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nde CHP'li İlgezdi'nin yerine gelen İlhami Yılmaz da, ihaleye fesat karıştırma davasının bir numaralı sanığı çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Aralık 2017 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ataşehir'in Başkanvekili de yolsuzluk sanığı

KENAN KIRAN

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin CHP'li başkanı Battal İlgezdi, rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılınca, 16 Aralık'taki seçimde yerine yardımcısı CHP'li İlhami Yılmaz seçildi. Ancak Yılmaz'ın da bir dönem İlgezdi gibi ihaleye fesat karıştırmaktan yargılandığı ortaya çıktı. İşte detaylar:

ÇOCUKLUKTAN ARKADAŞLAR

Ataşehir Belediyesi'ndeki tümihale işlerini yürüten Destek HizmetleriMüdürlüğü ile İhale Bürosu, belediye başkanyardımıcısı İlhami Yılmaz'a bağlıydı. Battal İlgezdi'nin çocukluğundan beri en yakın aile dostu ve hemşehrisi olan İlhami Yılmaz tüm ihale süreçlerini yönetiyordu. Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 8 Temmuz 2011'de parklarda kullanılmak üzere 30 kalemden oluşan park ekipman ihalesi açtı. İlhami Yılmaz, ihaleyi kendilerine yakın olan Doğa Park adlı firmaya vermek istedi.

ADRESE TESLİM İHALE İDDİASI

İhale şartnamesi de bu firmayagöre düzenlendi. "Çocuk oyun grupları,kauçuk zemin kaplaması, açıkalan spor aletleri, park, bahçe, satrançtakımı" adlı ihale için 3 firma teklif şartnamesialırken sadece bu firmanın teklifigeçerli sayıldı. "Puzzle kalpli kauçukzemin kaplama" şartı vardı. Bu kaplamanın,ihaleyi kazanan Doğa Park'ın lisanslıürünü olduğu ortaya çıkınca, 'ihale adreseteslim yapıldı' iddiaları gündeme geldi.

İhale Komisyonu'nda görevli hukukişleri müdürü avukat Erdal Iılıkgöz, ihalekararını imzalamadığı gerekçesiyle görevdenalındı ve belediyeyle ilişkisi kesildi. İhaleye katılıp şartnameye itiraz eden diğer şirketler durumu adliyeye taşıyarak şikayetçi oldu. Erdal Ilıkgöz savcıya, baskılara rağmen ihale kararını imzalamadığını hatta şerh koyduğunu anlattı. Kendisine gösterilen evraktaki imzaların kendisine ait olmadığını söyleyince de kriminal inceleme yapıldı ve imzaların sahte olduğu, ihale evrakının da değiştirildiği ortaya çıktı. Firmaların itirazı üzerine ihale komisyon üyeleri hakkında, 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla dava açıldı.

KAMU GÖREVİ YASAĞI TALEP EDİLDİ

İlhami Yılmaz, İstanbul Anadolu8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki iddianamede'1 numaralı sanık' olarak yer aldı. Diğer sanıklar ise sahte imzalarla ihaleyi kazanan Doğa Park'ın iki ortağı Erol Ayaz ve Birol Ayaz, ihale komisyonu üyeleri Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnıs, Destek Hizmetleri Müdürü Birsen Özlevent, memur Murat Aşçı, orman mühendisi Saliha Dilek Aral ve ziraat mühendisi Serap Karamahmutoğlu'ydu.

İddianamede, sanıkların suçlu bulunması durumunda herhangi bir kamu görevi yapması konusunda da yasak getirilmesi talep edildi.

BERAAT KARARI FETÖ'CÜ HAKİMDEN

2012'de İstanbul Anadolu 8. AğırCeza Mahkemesi'nde açılan davadaİlhami Yılmaz ifadesi dahi alınmadan2013 Kasım'da şaibeli şekilde beraatetti. O dönem beraat kararında imzasıolan hakim Ali Erbıyık, bir süre önceFETÖ'den ihraç edildi. Başsavcılık kararıtemyiz etti. Karar temyizden bozuldu veİlhami Yılmaz ile diğer sanıkların yargılamasına8. Ağır Ceza'da yeniden başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber