Soçi kriterine göre uçuşlara üçlü arama

Soçi'den gelen olumlu kararlar sonucu Atatürk Havalimanı'nda yolcular, herhangi bir sabotaj ihtimaline karşı üçüncü bir aramadan daha geçirilecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Aralık 2017 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soçi kriterine göre uçuşlara üçlü arama

SÜLEYMAN ŞEN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında Soçi'de geçtiğimiz 22 Kasım'da düzenlenen üçlü zirvede Suriye konusunda çok önemli kararlar alındı. Suriye zirvesinden çıkan olumlu kararlar sonrası Türk güvenlik birimleri de üç ülke arasındaki yakınlaşmaya yönelik sabotaj ve olası terör olaylarını en aza indirmek için bazı önlemler almaya başladı. Uluslararası Havalimanları Konseyi ACI'nin (Europe), Atatürk Havalimanı'nda yeni bir güvenlik önlemi daha devreye giriyor. Terminal girişleri ve pasaport kontrol noktalarından sonra iki noktada güvenlik kontrolü yapılan havalimanında bazı uçuşlarda üçüncü bir güvenlik taraması daha yapılacak.

Tam boyutlu analiz

Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu, yapılacak risk analizine göre tespit edilecek uçuşlar öncesinde yolculara üçüncü bir aramanın daha yapılmasına karar verdi. Bunun için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde alınan 2 adet çift jeneratörlü gelişmiş X-RAY cihazı kullanılacak. Dış Hatlar terminali 226 ve 209 no'lu kapılarda bulunan söz konusu cihazlar, herhangi bir patlayıcı ihtimaline karşı aranacak nesneyi tam boyutlu olarak analiz edebiliyor. Yolcular uçağa biniş kapısında el bagajlarını bu yeni nesil tomografi cihazlarına koyduktan ve dedektör kapıdan geçtikten sonra uçağa binebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber