FETÖ'nün yargıya sızma birimi

FETÖ'nün yargı teşkilatına kendilerinden olan hakim-savcıları sızdırmak üzere 'Hukuk Ders Çalışma Birimi' isimli bir birim kurduğu ortaya çıktı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Aralık 2017 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün yargıya sızma birimi

Mustafa Sait Özkan

FETÖ'nün yargı teşkilatına militan sızdırmak üzere oluşturduğu "Hukuk Ders Çalışma birimi" deşifre oldu. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturmada, yargı teşkilatına hakim - savcı sızdırmak üzere kurulan birimin sorumlusunun 'Oktay' kod isimli kişi olduğu belirlendi. Gerçek kimliği henüz tespit edilemeyen 'Oktay'ın firari durumda olduğu tespit edildi. 'Oktay'ın yardımcılığını ise farklı bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 'Ufuk' kod isimli U.K. ve K.H.'nin yürüttüğü saptandı.

BİRİM SORUMLUSU TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında "Hukuk Ders Çalışma Birimi" sorumlularından M.Y., yakalandı. ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen M.Y.'nin hakkında FETÖ'den işlem yapılan H.Ç.'nin evinde saklandığı belirlendi. Şüphelinin yatağının altında ele geçirilen tablette ise söz konusu yapılanmayla ilgili başka mensupların örgüte verdiği özgeçmiş raporları da dahil olmak üzere birçok örgütsel doküman ele geçirildi. M.Y., "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber