DEÜ Rektör Vekili Çelik'ten 'çalınan kadavra' açıklaması

DEÜ Rektör Vekili Çelik: Kadavraların üniversitemizden İstanbul'daki bir üniversiteye transferi nisan ayında gerçekleşmiş. Tıp Fakültesi Dekanlığının, başhekimliğin, rektörlüğün izni olmadan gerçekleşmiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2017 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DEÜ Rektör Vekili Çelik'ten 'çalınan kadavra' açıklaması

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, hastanelerine bağışlanan iki kadavranın izinsiz ve gizli bir şekilde özel bir üniversiteye gönderildiği" iddiasına ilişkin, "Kadavraların üniversitemizden İstanbul'daki bir üniversiteye transferi nisan ayında gerçekleşmiş. Tıp Fakültesi Dekanlığının, başhekimliğin, rektörlüğün izni olmadan gerçekleşmiş." dedi.

Prof. Dr. Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konu hakkında kendisinin rektörlük dönemi öncesinde başlatılan soruşturmayı göreve başladığında hızlandırdığını, soruşturmanın geçen hafta tamamlandığını hatırlattı.

Kadavraların DEÜ'den İstanbul'daki bir üniversiteye nisan ayında transfer edildiğini ifade eden Prof. Dr. Çelik, "Tıp Fakültesi Dekanlığının, başhekimliğin, rektörlüğün izni olmadan gerçekleşmiş." diye konuştu.

Prof. Dr. Çelik, kadavraları gönderdiği iddia edilen DEÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Mağden'in "kredi çekerek aldığım kadavralar, kendi malım, istediğim şeyi yaparım" şeklinde savunma yaptığını söyleyerek, "Ben de ona hocam öyle bile olsa bu şekilde yapamazsınız dedim. Bir cihazı bile bir yere götüremeyiz. Hele ki bu kadavraysa daha dikkat edilmesi gerekir. Bunun zaten ticareti olmaz. Bu bağışçılar tarafından üniversitemize verilmiş, eğitim amaçlı kullanılan bir durum." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mağden'in Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alındığını hatırlatan Prof. Dr. Çelik, şöyle devam etti:

"Bu tip olayların izahı yok. Ne ticareti yapılabilir, ne bir yerden alıp bir yere götürebilir. Bunun yapılabilmesi için dekanlığın izin vermesi gerekiyor. Başhekimliğimizin ve rektörlüğün bilmesi gerekiyor. Bunların izni olmadan paldır küldür sen neyi götürüyorsun. Götüremezsin. Olayı duyduğum zaman şok olmuştum. Göreve geldiğimiz zaman soruşturmanın hızlandırılması, nihayetlendirilmesi konusunda çalışmalar yaptık ve bugünlere geldik."

Konuya ilişkin hukuk müşavirliğiyle birlikte hareket ettiklerini belirten Prof. Dr. Çelik, "Onun neticesinde gerekenler yapılacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber